Goedkoop overnachten in Rome

In het centrum van Rome zijn er tal van hotels, pensions en B&B’s te vinden. Veel van deze overnachtingsmogelijkheden zijn te vinden op de zogenaamde A1-locaties, vlakbij de toeristische trekpleisters in Rome. De prijzen die men vraagt voor een overnachting liegen er dan ook niet om. Wat veel mensen niet weten is dat er in de kleine straatjes net achter de A1-locaties menig goedkoop hotel te vinden is. Verwacht hier niet teveel van qua luxe, maar wanneer je het echt alleen als plaats om te slapen gebruikt is dit een mooie manier om de kosten wat te drukken.

Airbnb

Een ander fenomeen dat over de hele wereld sterk in opkomst is, is de zogenaamde Airbnb. Ook in Rome vind je tal van deze onderkomens. Anders dan bij een normale B&B huur je bij deze constructie in plaats van een kamer een complete woning of appartement van een particulier. Deze onderkomens zijn dus van alle gemakken voorzien en de kosten van de verhuur liggen, afhankelijk van de locatie vrij laag.

Tips

Het kan ook de moeite lonen een onderkomen te zoeken net buiten het centrum. De prijzen van deze onderkomens liggen vaak een stuk lager en wanneer je vlakbij een metrostation bent zit je binnen een mum van tijd in het centrum van Rome.
Op internet zijn tal van sites te vinden die last minute overnachtingen aanbieden. Als je niet gebonden bent aan tijd kan het uitkomst bieden om zo lang mogelijk met boeken te wachten. Hotels hebben liever een kamer gevuld voor de helft van de prijs dan dat hij leeg blijft en ze helemaal niets verdienen.
De goedkoopste manier van overnachten blijft natuurlijk in een tentje op de camping. In de omgeving van Rome zijn er legio campings te vinden. Sommige van deze campings liggen erg dichtbij het centrum en zijn dus een prima uitvalsbasis om Rome te verkennen.

Vind de laagste prijzen

Het lastigste is soms om de laagste prijzen voor een bepaald hotel, appartement of pension te vinden. Er zijn inmiddels zoveel verschillende hotelboekingssites dat het een flinke klus is om de goedkoopste kamers te vinden. Gelukkig hoef je tegenwoordig niet meer zelf te zoeken. Trivago doet dat voor jou. Via hun site kun je gemakkelijk de beste prijzen vinden omdat zij bij een groot aantal aanbieders kijken wat hun actuele prijzen zijn. Zo vind je al snel de beste aanbieding. Kijk zelf maar op Trivago Rome.Plaats een reactie