Goedkoper alternatief voor Center Parcs

Je kent ze wel, die grote bungalowparken die ideaal zijn voor een leuke midweek of een weekeind met familie of vrienden. Alles onder één dak. Een subtropisch zwemparadijs, één of meerdere leuke restaurants een bar en vaak ook nog een dansvloer om lekker te feesten. Dan zijn alle faciliteiten , zoals die voor kinderen en voor sportactiviteiten, nog niet eens genoemd. Center Parcs heeft het allemaal!

De prijs
Vaak moet voor al deze voorzieningen natuurlijk ook flink in de buidel getast worden. Naast de huur van een bungalow komen daar nog kosten bovenop voor bijvoorbeeld het eten en drinken tijdens je verblijf. Heel handig dat alles bij elkaar zit, maar meestal is het prijskaartje van een Center Parcs verblijf aan de hoge kant.

Het kan ook anders
Je zou bijvoorbeeld eens kunnen nadenken of je tijdens zo’n weekeind ook gebruik maakt van alle faciliteiten die een vakantiepark als Center Parcs te bieden heeft. Bovendien ga je vaak als groep op pad en dan is het toch jammer als de groep uiteen valt in groepjes die verschillende activiteiten gaan ondernemen.  Vaak zijn er soortgelijke parken met minder voorzieningen waar je een net zo geslaagd weekeind met je familie kan hebben zonder dat je het gevoel hebt dat hebt iets hebt moeten missen.

Zoek het in de regio
Een ander alternatief kan zijn om een vakantiewoning af te huren die in een omgeving is gelegen met voldoende faciliteiten in de buurt. Misschien is een middag zwemmen nog wel leuker voor bijvoorbeeld de kinderen wanneer het een echt uitstapje is naar een andere plaats. Bovendien kun je ook in een groot vakantieverblijf prima een feestje bouwen, waarbij je de regie veel meer in handen hebt en ook de kosten. Misschien iets meer werk, maar ook het voorbereiden van een grote feestmaaltijd samen met familie of vrienden kan een leuke activiteit zijn. Center Parcs is natuurlijk heel erg handig voor een lekker en lui kort verblijf, maar stiekem is een groepsactiviteit toch veel leuker?

Ardennen
Een regio waar ook voor kinderen veel te beleven is, is de Belgische Ardennen. Een prachtige natuur, veel bezienswaardigheden binnen korte rijafstand en een aantal leuke dierenparken zorgen ervoor dat je je hier met je gezin niet hoeft te vervelen. Een vakantiewoning in de Ardennen is vaak ook goedkoper dan een vergelijkbare woning op een park van Center Parcs. Kijk maar eens bij sites zoals Ardennes Etappe en Belvilla. Je zult zien wat we bedoelen.Plaats een reactie