Golfen in de Algarve

Uit een recent onderzoek is gebleken dat 90% van de vakantiegangers tijdens hun vakantie in de Algarve geen gebruik maakt van de prachtige banen, die er te vinden zijn. Dit terwijl 71% aangeeft er wél te willen golfen. Wat is de oorzaak hiervan?

De green fee speelt een grote rol

Uit de grafiek valt op te maken dat de meeste golfbanen in de Algarve een green fee hanteren van meer dan 80 euro, terwijl in Nederland de meeste golfbanen een green fee hanteren tussen de 30 en 80 euro. De hoogte van de green fee speelt dus een grote rol. Maar wat maakt de Algarve zo speciaal als golfbestemming?

De succesfactoren van de Algarve

Met meer dan 35 golfbanen en een aangenaam klimaat is de Algarve dé golfregio bij uitstek. Golfbaan Vale da Pinta behoort tot een van de beste banen in de Algarve en staat bekend om haar schitterende omgeving en vegetatie. Een andere indrukwekkende golfbaan is Golfbaan Boa Vista. Deze golfbaan wordt beoordeeld met een gemiddeld cijfer van een 7,7. Dat de Algarve een top bestemming is om in te golfen is wel gebleken, in 2006 heeft de Algarve namelijk een Top Travel Award ontvangen voor beste golfbestemming in de hele wereld.

Naast de green fee spelen er ook nog andere factoren een rol waardoor er niet gegolft wordt in de Algarve. Dit en een top 3 van golfbanen die juist wél een bezoekje waard zijn, worden in een uitgebreid artikel beschreven. Benieuwd geworden? Lees dan vooral hier verder.

prijsalgarve nederland grootPlaats een reactie