Gratis in Parijs

De stad Parijs op zich is al één grote attractie. Monumenten zoals de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en de Champs Élysées kunnen allemaal gratis bewonderd worden. Ook het Bois du Bologne is een gratis oase van rust voor de vermoeide toerist. Er zijn in Parijs echter meer attracties te vinden die gratis bezocht kunnen worden en dat is fijn, want Parijs is een erg dure stad om in te verblijven.

Musea

In de stad van de liefde is een museum helemaal gewijd aan parfum, de Franse verleidingsluchtjes bij uitstek. Het Musée du Parfum is gevestigd in een prachtig gebouw en is ook nog eens gratis te bezoeken. Het huisvest ook nog eens een echte parfummaker. In het museum staan duizenden flesjes tentoongesteld en leer je alles over de vijfduizend jaar oude geschiedenis van parfum. Ook is er volop de gelegenheid om parfums te testen.
In het centrum van Parijs zijn veel andere musea op elke eerste zondag van de maand gratis te bezoeken. Dit geldt onder andere ook voor het Centre Pompidou en het Louvre.

Pére Lachaise

Misschien wel de beroemdste begraafplaats ter wereld en een waar bedevaartsoord. Deze begraafplaats vind je bij het gelijknamige metrostation. Naast een aantal grillige grafmonumenten hebben beroemde inwoners van Parijs zoals Chopin, Maria Callas, Oscar Wilde en Jim Morrison hier hun laatste rustplaats gevonden.

Een andere ware belevenis die ook helemaal gratis te bezoeken is zijn de overdekte markten van Parijs. Naast de groenten- en fruitmarkten is er ook een gratis te bezoeken antiekmarkt, Le Marché aux Puces de Saint-Ouen. Let hierbij wel op dat de echte antiekmarkt inmiddels omringd wordt door een gigantische rommelmarkt. Om bij de echte antiekwinkeltjes te komen zul je dus even door moeten zetten. Dit betekent overigens niet dat de rommelmarkt niet leuk is om te bezoeken, in tegendeel.

Voor veel toeristen die Parijs voor het eerst bezoeken kan het even schrikken zijn wanneer ze de prijzen zien. Je hoeft echter niet ver te zoeken om een aantal leuke uitstapjes te ondernemen die ook nog eens helemaal gratis zijn!Plaats een reactie