Gratis OV en attracties bezoeken in Kufsteinerland

Nu de mogelijkheden voor een buitenlandse vakantie dit jaar beperkt zijn, wint een vakantie in de Alpen aan populariteit. In Oostenrijk is voldoende ruimte en rust en hygiëne staat hoog in het vaandel. Ook families maken plannen voor een zomervakantie in dit geliefde Alpenland. Er zijn gezinnen met kinderen die een hele vakantie in het Alpenland willen doorbrengen, maar steeds vaker gebruikt men Oostenrijk als tussenstop van een paar dagen tijdens een reis naar de zee in bijvoorbeeld Kroatië of Italië. De regio Kufsteinerland in Tirol speelt in op deze trend en biedt hun gasten een gratis gastenkaart aan, waarmee ze kosteloos toegang hebben tot allerlei activiteiten. Hiermee kunnen toeristen tientallen tot meer dan honderd euro’s besparen tijdens hun vakantie. 

Gratis met de bus en de berglift

De KufsteinerlandCard wordt gratis verstrekt vanaf de tweede verblijfsdag in een accommodatie in het Kufsteinerland. Met deze chipkaart kunnen gasten gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in de hele regio. Uitstapjes met de bus naar bijvoorbeeld de Schliersee en Chiemsee in Beieren (Duitsland) zijn ook inbegrepen. Ook de Kaiserjet, een bus die door de bekende regio Wilder Kaiser rijdt, is kosteloos. Een bijzondere attractie in Kufstein die tevens inclusief is, is de eenpersoons Kaiserlift die een hoogteverschil van 750 meter overbrugt naar het Kaisergebergte: een prachtig natuurgebied met veel wandelroutes en knusse berghutten.

Kosteloos weekprogramma voor de hele familie

Het Kufsteinerland heeft een speciaal weekprogramma voor families met kinderen dat veelal gratis is met de KufsteinerlandCard. Dagelijks staat er iets nieuws op de planning. Zo is er een ‘audiëntie bij de bijenkoningin’ waar kinderen van alles leren over bijen en kunnen families een dag meemaken op een boerderij of tijd met een kruidenheks op de alm doorbrengen. En welk kind wil nou niet een dagje ridder zijn? Oudere kids kunnen boogschieten, een segwaytoer maken, mountainbiken of raften. Zo wordt een vakantie in de bergen een belevenis voor de hele familie.

Vrije entree bij diverse toeristische attracties

De stad Kufstein kenmerkt zich door de grote vesting die boven de stad uitsteekt. Dit middeleeuwse bouwwerk is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters in de regio. Er worden rondleidingen georganiseerd, maar families kunnen ook zelf op pad en de geschiedenis ontdekken bij de 21 verschillende informatiestations in de vesting. De toegang van € 12,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen is inbegrepen in de KufsteinerlandCard. Riedel is een bekend glazenmerk uit Kufstein. Bij de ‘Sinnfonie im Glas’ kan iedereen zien hoe bijvoorbeeld een wijnglas gemaakt wordt. Ook deze entree is inbegrepen in de gastenkaart. Andere hoogtepunten, zoals het Wildpark Wildbichl en het Wereldcentrum voor Haflingpaarden Fohlenhof in Ebbs, zijn gratis toegankelijk met de KufsteinerlandCard. In de regio zijn tevens veel bergmeren, veelal bereikbaar per bus, waarbij de Thiersee zeer geliefd is voor een heerlijke duik of een dagje strand.

Goede bereikbaarheid

Het Kufsteinerland ligt direct bij de Oostenrijks/Duitse grens en is gemakkelijk bereikbaar met auto of trein. Door deze ligging wordt het Kufsteinerland ook wel de ’toegangspoort tot Tirol’ genoemd. Ideaal voor families die liever geen ingewikkelde bergwegen willen rijden of een verblijf zoeken als een tussenstop tijdens de doorreis naar het zuiden.

Lees hier meer informatie over de KufsteinerlandCard en een vakantie in de regio >Plaats een reactie