Griekenland definitief weer open voor toeristen

Vandaag ontvingen we goed nieuws voor wie naar Griekenland op vakantie wil gaan deze zomer. Deze geliefde mediterrane bestemming gaat van het slot en wil het toerisme weer op gang laten komen. Dat geschiedt in fases. Als het goed is mogen vanaf 15 juli alle internationale toeristen weer naar Griekenland komen om hun vakantie te vieren. Voor Nederland is er wel één ‘maar’ en dat is dat het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies aan moet passen. Nu geldt er nog code oranje voor alle internationale reizen. De verwachting is dat die zal komen te vervallen. Vanaf dat moment is een vakantie in Griekenland vieren weer mogelijk, mits de gestelde veiligheidsregels in acht genomen worden.

Dit is de voorlopige planning van de Griekse overheid:

Vanaf 25 mei mogen jachten en zeilboten weer naar de Griekse eilanden varen.

Vanaf 31 mei geldt de verplichte 14-daagse thuisquarantaine niet meer voor toeristen die vanuit het buitenland naar Griekenland komen.

Vanaf 1 juni mogen alle niet-seizoensgebonden hotels weer open. Datzelfde geldt voor campings en restaurants in Griekenland.

Vanaf 15 juni mogen alle hotels, dus ook de seizoensgebonden hotels, weer open gaan. De musea mogen ook hun deuren weer openen. Er worden op beperkte schaal weer internationale vluchten toegestaan op de internationale luchthaven van Athene. Binnenlandse vluchten van Aegean Airlines zijn dan ook weer toegestaan.

Vanaf 1 juli mag er vanuit een nader te bepalen lijst met landen weer rechtstreeks op regionale luchthavens gevlogen worden. Voor het toerisme is dit een belangrijke stap. Of Nederland op die lijst zal staan, zal eind mei bekend worden.

Vanaf 15 juli zijn internationale vluchten vanuit alle landen weer toegestaan, naar alle luchthavens van Griekenland.

Geen verplichte coronatest

Op dit moment is Griekenland niet van plan om een verplichte coronatest in te voeren voor buitenlandse toeristen. Wel is men voornemens om steekproeven plaats te laten vinden. Voor elke accommodatie zal er daarnaast een arts en coördinator aangewezen worden. Er zullen ook speciale quarantainegebieden uitgekozen worden per regio, voor het geval quarantaine nodig is. Daarnaast is er voor reizigers, indien nodig, een Griekse transfer naar een gezondheidspost beschikbaar.

 Plaats een reactie