Griekenland populair komende zomer

Volgend jaar reizen Nederlanders weer massaal naar Griekenland. Dat is wat de eerste statistieken laten zien. Zowel het zoekgedrag op internet als de boekingscijfers laten zien dat Griekenland het verhoudingsgewijs hoogstwaarschijnlijk weer goed gaat doen. Een kanttekening bij deze cijfers is dat de huidige coronacijfers invloed hebben op het zoek- en boekgedrag. Vooral de afgelopen weken is de animo voor vakanties flink afgenomen. Silver Media, een grote uitgever van reisgerelateerde websites, laat weten dat ze voor het zomerseizoen 2022 drie bestemmingen zien die het relatief goed doen: de Canarische Eilanden, Italië en Griekenland. Men zoekt vooral op ‘vakantie Griekenland‘ en ‘stedentrip Italië’, waarmee al vrij snel duidelijk wordt wat de consument wil.

Kijkend naar het aantal boekingen, dan springen eilanden zoals Kos, Rhodos en Zakynthos eruit. Kreta blijft wat achter. Volgens de uitgever is dat iets wat ze wel vaker zien: Kreta wordt vaak wat dichter naar de vertrekdatum toe geboekt.

Weinig Turkije en buiten Europa-vakanties

De onzekerheid rondom het coronavirus zorgt ervoor dat Turkije en pakketreizen buiten Europa op een echt laag pitje staan. De reisprofessionals verwachten dat dit pas aantrekt op het moment dat de wereld meer ‘open’ gaat en de reisadviezen aangepast worden, zodat reizen minder risicovol wordt. Tot de tijd dat dat gebeurt zie je dat mensen die naar het zuidoosten van Europa reizen nu vooral de focus op Griekenland leggen.Plaats een reactie