Havana is de winterzonhit van 2017/2018

Ieder jaar hoor ik de radio-DJ’s zich weer druk maken over welke song zich dé zomerhit van die zomer mag noemen. Al in mei gaan de eerste voorspellingen rond: welke artiest gaat het dit jaar maken op de dansvloeren in Spanje, Griekenland en elders op vakantie. De afgelopen zomer was dat zonder enige twijfel ‘Despacito’ van Luis Fonsi ft. Daddy Yankee. Nu de dagen steeds grijzer worden en kerstmuziek sommige radiozenders beginnen te overheersen vlucht ik steeds meer in zonnige muziek om deze dagen in Nederland door te komen. Met een reis naar Cuba in het vooruitzicht komt bij mij vooral het liedje “Havana” van de Cubaans-Amerikaanse zangeres Camila Cabello veel voorbij als ik muziek afspeel. Zodra ik de eerste klanken hoor lijkt de temperatuur vanzelf te stijgen en droom ik alvast weg van een heerlijke winterzonvakantie in Cuba.

Wat mij betreft skippen we alle kerstmuziek voor de komende weken en luisteren we alleen nog maar muziek waar we het warm van krijgen, zoals deze ode aan Havana. Het liedje doet het overigens erg goed in de Nederlandse hitlijsten. Vorige week haalde het liedje de tweede plek in de Nederlandse Top 40 en deze week is het nummer één plekje gedaald naar de derde plaats.

Voor wie niet weet over welke song ik het heb: hieronder zie je het optreden van Camila Cabello bij Jimmy Fallon.

 Plaats een reactie