Heerlijk eten dankzij een reisgids

Dat lekker eten in het buitenland niet altijd per definitie in de meest fancy restaurants gebeurt is een feit. Op straat en in eetgelegenheden waar vooral locals komen eet je vaak het lekkerste. Daar zitten soms ook enorme missers tussen, dus het blijft vaak een gok. Niet zelden laat ik me leiden door een reisgids die ik meestal wel bij me heb als ik op reis ga. Zo heb ik de afgelopen reis naar Hong Kong heerlijk Indonesisch zitten eten op en plek waar ik normaal gesproken voorbij gelopen zou zijn. Restaurant Bali in Jordan, Kowloon stond vermeld in mijn ANWB reisgids voor Hong Kong. Ik vond het toen ik op zoek was naar een plek om te eten in de buurt van mijn hotel. Bleek dit restaurant direct achter mijn hotel te zitten!

Restaurant Bali staat al sinds 1975 bekend in Hong Kong vanwege de heerlijke Indische keuken. Wie het restaurant betreedt die zal zien dat het interieur waarschijnlijk sinds die tijd niet meer veranderd is. De menukaart is door slijtage bijna onleesbaar geworden en de bediening spreekt gebrekkig Engels. Dat deert niet, want wat ze serveren is heerlijk. Zelden heb ik rendang gegeten die beter is dan wat ik die avond in Hong Kong op heb.

Zelden heeft een restauranttip in een reisgids van de ANWB mij teleurgesteld. Misschien iets om in je achterhoofd mee te nemen als je op vakantie gaat. Het zijn niet de restaurants met de mooiste ligging of het mooiste interieur waar je het beste eet, maar juist de plekken waar het eten centraal staat.Plaats een reactie