Helsinki winkelstad

Misschien is Helsinki niet zo’n voor de hand liggende bestemming voor een citytrip, maar tegenwoordig is de Finse hoofdstad dankzij de vele budget vliegmaatschappijen goed bereikbaar en daarom zeker de moeite waard voor de liefhebbers van Citytrips.
Zeker in de zomer wanneer het lang licht is in Finland, en dus ook in Helsinki, is de stad de moeite van een bezoek waard. Finland staat bekend om zijn uitmuntende design, iets wat je terug vindt in de straten van Helsinki en daardoor krijg je een hippe indruk van deze stad.
Mede door het grote aantal designers is de stad ook een uitermate interessante plek om te winkelen. Hier kom je niet alledaagse winkelketens tegen waar hippe merken worden verkocht, maar natuurlijk ook de grote ketens hebben hier winkels.

Sierraden
Houdt je van mooie sierraden met een hedendaags en Scandinavisch karakter, dan mag een bezoek aan  winkel waar Kalevala Koru wordt verkocht zeker niet ontbreken. Een populair en befaamd Fins merk met eigentijdse sierraden die duidelijk geïnspireerd zijn op Scandinavië.

Stockmann
Dit is het bekendste warenhuis van Helsinki en mag zeker niet overgeslagen worden wanneer je de hoofdstad van het land van de 1000 meren bezoekt. Je vind hier Finse kledingzaken en ook typisch Finse delicatessenwinkels

Design
Zoals eerder al vermeld staat Helsinki bekend om zijn design. Ben je liefhebber van pure Finse producten gemaakt van materialen als glas, hout, aardewerk en textiel en die ook nog eens naast hun fraaie decoratieve waarde een praktische waarde hebben; dan moet je zeker een eens kijkje nemen in het Design Forum Shop. Prachtige praktische echte Finse design.

Marktplein
Een bezoek aan het Marktplein is ook zeker de moeite waard. Hier is plek waar de inwoners van Helsinki elkaar ontmoeten en waar je typisch Finse producten kunt kopen, rendiervlees, huiden, zelfgestookte wodka en nog veel meer. Deze markt is dagelijks geopend, behalve op zondag.

Helsinki heeft enorm veel te bieden voor mensen die graag shoppen. In dit artikel staat slechts een kleine greep van wat je hier allemaal op winkelvlak kunt doen en beleven.Plaats een reactie