Bestemmingen — 20 mei 2013

Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering is er sprake van een flinke toename in het aantal hepatitis A besmettingen onder toeristen die in Egypte op vakantie zijn geweest. Vooral in de populaire badplaatsen Sharm-el-Sheikh en Hurghada hebben er aardig wat besmettingen met dit geelzucht veroorzakende virus plaatsgevonden. Eind april stond de teller op ten minste tachtig geregistreerde besmettingen onder Europese toeristen die Egypte bezocht hebben.

Het LCR adviseert momenteel dan ook aan alle reizigers die naar Egypte gaan om zich in te laten enten tegen hepatitis A. De vaccinatie is te halen bij vaccinatiebureaus. De eigen huisarts kan meestal ook voor de inenting zorgen. Je moet dan wel zelf vooraf bij de apotheek de vaccinatie regelen en ophalen.

Tags: , , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *