Herfstachtige herfstvakantie in Nederland

Morgenmiddag begint de herfstvakantie voor de Nederlandse regio Noord. Het is de laatste schoolvakantie van het jaar waarbij er nog enigszins kans zou moeten zijn op lekker weer in Nederland. Want dat is door de coronacrisis de nummer één bestemming onder Nederlandse toeristen deze herfstvakantie. Het aantal mogelijke vakantiebestemmingen met ‘code geel’ is al vrij beperkt en steeds meer mensen willen het risico op een negatief reisadvies op het moment dat ze ter plaatse zijn vermijden. Vandaar dat wie weg gaat deze herfstvakantie, vooral voor Nederland kiest. Wie geen accommodatie geboekt heeft, die gokt vooral op ‘een dagje weg’. Daarvoor heeft ons eigen landje, ook binnen de huidige coronaregels, voldoende te bieden.

Het weer zal helaas de komende week niet echt meezitten, als we de weersverwachtingen voor Nederland mogen geloven. Wisselvallig weer met temperaturen die overdag onder normaal liggen is waar we volgens de meteorologen op mogen rekenen. Met name zaterdag kan de wind flink aantrekken. Vooral in het Waddengebied kan het hard gaan waaien. Vandaag staat er met name op Texel al een harde wind, met soms snoeiharde windstoten. Het zal vooral in het weekend geregeld gaan regenen. Het hoofdzakelijk buiige karakter van de neerslag zorgt ervoor dat het plannen van buitenactiviteiten deze herfstvakantie wat lastiger zal worden. De paraplu en regenjas zal geregeld nodig zijn.

De rest van Nederland heeft mogelijk meer geluk

Mogelijk dat het weer tegen het einde van volgende week droger wordt. De kans daarop is momenteel ongeveer 50%. Voor de mensen die in de vakantieregio’s Midden en Zuid wonen is dat goed nieuws. Zij kunnen volgende week vrijdagmiddag aan hun herfstvakantie beginnen. Zij hebben mogelijk minder regen en wat vaker zon. De kans op een nazomerdag, zoals dat geregeld halverwege oktober nog weleens gebeurt, is wel klein. De huidige weermodellen achten die kans kleiner tussen de 0 en 5 procent.Plaats een reactie