Het authentieke Gran Canaria

Voor veel mensen is Gran Canaria een heerlijke zonnige bestemming voorzien van alle luxe, zoals grote hotels en moderne badplaatsen. Toch heeft Gran Canaria ook nog een andere kant, namelijk authenticiteit.
Modern is niet altijd beter, zeker niet voor je beleving. Het is ook leuk om te zien hoe de echte bewoners leefden en leven. Bezoek vooral de kleine gemeenschappen zoals leuke onaangetaste badplaatsen aan de kust en sfeervolle dorpjes in het binnenland. In dit artikel laten we deze kant eens zien.

Gáldar
Eén van die plekken waar je aan de toeristische drukte kan ontsnappen is het noordelijk gelegen dorpje Gáldar. Hier kun je je nog echt onder de lokale bevolking mengen en een beeld krijgen van het leven in een authentiek dorp dat is opgebouwd rond en ‘Iglesia de Santiago de los Caballeros’ het kerkje dat gevestigd is aan centrale plein.
Een groot deel van de activiteiten zijn ook op en rond dit plein te vinden. Enkele keren per jaar is er een Feira. Dit is een festiviteit dat draait rond een kleine markt met allerlei lokale producten. Echt een leuke markt waar je niet typische toeristenspullen tegenkomt, maar kunt proeven van echte streekproducten. Daarnaast worden er ook workshops gegeven van lokale ambachten. Verder is er ook nog een archeologisch museum te vinden waar je grotschilderingen van wel 2000 jaar oud vindt. Al met al is er genoeg te doen in Gáldar en is het een mooi voorbeeld van een authentiek deel van Gran Canaria.

Natuur
Wat ook belangrijke bijdrage levert aan een authentieke omgeving is de natuur. Wil je Gran Canaria eens van een heel andere kant bekijken, dan moet je zeker Fontales bezoeken. Hier geen stranden, geen toerisme, maar rust en een hele andere omgeving. Fontales is een prachtig dorpje in de bergen van Gran Canaria. In dit dorpje worden vooral huisjes verhuurt, verder moet je hier niet veel hotels verwachten. Bovendien passeren hier veel wandelroutes. Dit maakt het een superlocatie voor wandelliefhebbers, maar ook voor liefhebbers van een fietstocht zijn hier mooie routes te vinden.

Gran Canaria is een verassend veelzijdig eiland. Een unieke eiland waarin zowel de massatoerist als cultuurtoerist kunnen samengaan. Een mooi eiland om te kunnen proeven van een ander soort vakantie beleven dan je gewend bent. Mocht het echt niets voor je zijn, dan kun je altijd terugvallen op je oude manier van ‘op vakantie gaan’. Mocht het je echter bevallen, dan is het een verrijking en zijn er ineens tal van andere manieren om je vakanties voortaan in te richten bijgekomen.Plaats een reactie