Het Dubai Museum

Bij veel reizigers is Dubai bekend om zijn skyline met enorm hoge en moderne gebouwen. Ook natuurlijk om zijn kunstmatige eilanden waaraan Nederlandse en Vlaamse Baggeraars aardig wat geld verdiend hebben. Door de enorm hoge olie-inkomsten hoeft er in Dubai niet erg op het geld gekeken te worden. Tegenwoordig is Dubai een moderne stad met veel luxe, glitter en glamour. Er was echter een tijd dat dit nog niet zo was. Een tijd dat het zwarte goud nog diep in de grond zat en nauwelijks van waarde was. Dit kunnen we gerust het Dubai van voor de olie noemen. Ben je een keer in Dubai en wil je meer te weten komen over deze periode, ga dan eens op bezoek in het oudste gebouw van Dubai dat tevens het ‘Dubai Museum’ herbergt.

Al Fahidi
Van oorsprong is Al Fahidi een fort. Het gebouw dateert uit 1787. Dat is wel wat anders dan de gemiddelde leeftijd van het gros van de gebouwen in deze stad. Het ‘Dubai Museum’ vind je in de wijk Dubai wat op zijn buurt weer gesitueerd is in het centrum van Oud Dubai. Ook deze wijk zelf is zeker de moeite van een wandeling waard.

Wat kun je er zien
In het Dubai Museum krijg je een beeld van het leven in de Arabische emiraten zoals het was voor de olie uit de grond kwam. Je kunt zien hoe de lokale boten werden gemaakt en hoe de mensen leefden. Het is een stap terug in de tijd en het is nauwelijks nog voor te stellen dat de mensen eeuwenlang zo leefden in deze regio.

Vind je Dubai vooral een stad van rijkdom en luxe en wil je meer inzicht krijgen in het oude Dubai van toen er nog geen ogenschijnlijk onuitputtelijke rijkdom was; dan is een bezoek aan het ‘Dubai Museum’ zeker wat voor jou. Ongetwijfeld dat je na dit bezoek voortaan altijd met andere ogen kijkt naar deze metropool in de Arabische woestijn.Plaats een reactie