Het leukste plekje van Dublin

Dublin is een bekende stad voor mensen die graag eens een citytrip maken naar leuke steden in Europa. In Ierland ga je dan naar de hoofdstad. Je kunt er de Ierse cultuur proeven. Ik noem een Ierse Whiskey of het beroemde Guinness bier wanneer je proeven vertaald naar drank. De stad heeft ook nog prachtige musea, een mooie universiteit een leuke haven, de grootste stadsdierentuin van Europa en Dublin ademt ook geschiedenis.
Naast al deze leuke zaken is het ook goed uitgaan in de Ierse hoofdstad. Zet je graag een stapje in de wereld, dan doe je dat het beste in de Temple Bar district, het leukste plekje van Dublin.

Pubs en clubs
Temple bar is een straat in Dublin en ook de straten eromheen vallen binnen dit district. Hier zijn veel pubs en clubs en wordt op Ierse wijze feest gevierd. Een lekke pint Guinness, Ierse Riverdance tijdens een festival of je lekker gaan in een mooie club; daarvoor moet je toch hier zijn.

Kunst en Cultuur
Naast de uitgaansgelegenheden  vind je hier ook veel designwinkels, galeries, straatartiesten en culturele evenementen. Dat maakt het samen met de uitgaansgelegenheden een heerlijke plaats om te vertoeven. Mocht je tijden St Patricksday in Dublin zijn, dan is het zeker de moeite waard om dat hier eens te ervaren. De creativiteit is hier overal terug te vinden. In januari vindt hier ook het typisch Ierse Tradfestival plaats. Een festival met veel locale muziek en cultuur.

Eten
Ook voor een lekker maaltijd zit je goed in dit district. De meeste restaurants en eetgelegenheden vind je hier. Of het nou een typische Ierse Stew is of Nepalees; hier kun je het allemaal vinden.
Een citytrip naar Dublin is pas compleet met een bezoek aan Temple Bar, zowel overdag als in nachtelijke uurtjes.Plaats een reactie