Bestemmingen — 9 juli 2014

Macedonië staat bekend als de parel van de Balkan. Als dit zo is dan is het Meer van Ohrid hetgene wat ervoor zorgt dat de parel glanst. Dit prachtige meer heeft al vele eeuwen een grote aantrekkingskracht op de mens. De eerste mensen kwamen in de buurt van het meer wonen in de twaalfde eeuw voor Christus. Op deze plaats die bekend staat als de Bay of Bones is tegenwoordig een klein openluchtmuseum te vinden. Dit is slechts één van de bezienswaardigheden aan het Meer van Ohrid. Andere bekende bezienswaardigheden zijn de bron de van de Zwarte Drim, het klooster van St. Naum, en natuurlijk de stad Ohrid. Deze stad stond vroeger bekend als de stad van de 365 kerken voor elke dag van het jaar was er in Ohrid een kerk te vinden. Van al deze kerken zijn er tegenwoordig nog veertien bewaard gebleven. Een groot deel van de overgebleven kerken en kloosters staan op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Een andere populaire toeristische attractie in de stad is het Antieke Theater. Dit Romeinse theater werd pas in de vorige eeuw ontdekt en in de jaren erna compleet uitgegraven.

Toch vallen al deze dingen in het niets bij de schoonheid van het meer. Met name de vele verschillende kleuren blauw en groen die het meer aanneemt zijn prachtig. De leukste manier om het meer te verkennen is tijdens een boottochtje. Je kunt dit op vele verschillende manieren doen maar wij vonden een klein bootje met een schipper die je meeneemt langs de verschillende hoogtepunten van het meer de leukste manier. Wil je wat meer luxe dan kun je het meer ook verkennen met een grotere rondvaartboot.
Op verschillende plaatsen aan het meer zijn leuke kiezelstranden te vinden. Hier kun je genieten van de Macedonische zon en het heerlijke koele water van het meer. Een strandbedje is overigens geen overbodige luxe want de stenen zijn niet comfortabel om op te liggen.

Tags: ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *