Het perfecte klimaat van Tenerife

Wat is volgens jou ideaal weer voor een vakantie? Waarschijnlijk zul je met een antwoord komen dat velen geven: een graad of dertig en veel zon. Velen denken dat je persé hoge temperaturen nodig hebt om een goede vakantie te vieren. Althans, als je overwegend aan het zwembad of op het strand wilt liggen. Maar wees nou eens eerlijk… is het bij dertig graden niet te warm om in de volle zon te liggen? Is het bij tropische temperaturen niet te heet om serieus actief bezig te zijn? Vind je het aangenaam om de stralen zweet over je rug te voelen lopen? Eigenlijk niet, toch?

Afgelopen weekeinde heb ik eigenlijk het weer meegemaakt zoals ik het als ‘bijna perfect’ zou durven omschrijven voor een vakantie. Ik vertoefde op het eiland Tenerife. Dit is één van de Canarische Eilanden, een archipel die ten westen van de Noord-Afrikaanse kust ligt. Daardoor is het er net wat warmer dan in Europa. Daar waar je in oktober op de meeste Europese bestemmingen maar geluk moet hebben qat betreft het weer, daar kun je op Tenerife bijna zeker zijn van aangenaam vakantieweer. Althans, als je je aan de zuidkant van het eiland bevindt. Het was vorige week overdag tussen 23 en 28 graden Celsius, vrijwel continu droog, overwegend zonnig en de relatieve luchtvochtigheid was niet te hoog. Aan het zwembad was het heerlijk vertoeven, maar ook voor actieve wandelingen was het prima weer: niet te warm, maar zeker niet te koel.

Als men aan mij vraagt waar je het best denkbare klimaat vindt, dan denk ik dat het klimaat van Tenerife daar zeker voor in aanmerking komt. Qua temperatuur is het het hele jaar door lenteachtig tot zomers, de zon schijnt veel en de hoeveelheid regen beperkt zich tot ongeveer zo’n tweehonderd tot driehonderd millimeter per jaar. Dat is minder dan de helft van wat in Nederland normaal is. Het verbaast me dan ook niet dat Tenerife het hele jaar door zo populair is als vakantiebestemming. Het is vanwege het massatoerisme misschien niet de meest idyllische plek op aarde, maar goed weer doet heel veel!1 gedachte over “Het perfecte klimaat van Tenerife”

 1. Beste,
  Al verschillende weken heb ik veel last van zweet aanvallen en mijn gezicht het ergste. Maar in tenerife na 1 dag geen zweet aanvallen meer terug in België begint dat terug met veel zweten.
  Ik heb dat nooit gehad en neem geen andere medicatie in en de rest neem ik al lang in. Dit vind ik raar.
  Ik hoop op een positief antwoord.
  Groetjes,
  Karin

  Beantwoorden

Plaats een reactie