Het regent Franse boetes

De afspraak van EU-landen om kentekengegevens uit te wisselen van verkeersovertreders heeft ervoor gezorgd dat het deze zomers boetes regent vanuit Frankrijk. Volgens Autoweek zijn er in juli al 61.000 boetes vanuit Frankrijk uitgedeeld aan Nederlandse automobilisten. Het gaat in vier op de vijf gevallen om snelheidsovertredingen. Het boetebedrag bedraagt dan meestal 45 euro.

Dat de Fransen snel zijn met hun boetes versturen ervoer onze eigen redacteur Jeroen, die enkele weken geleden geflitst is tijdens zijn reis door Normandië en Bretagne. Hij reed 143 kilometer per uur op de weg van Rennes naar Caen, terwijl je daar maar 130 km/umag rijden. Het resultaat is een in keurig Nederlands opgestelde boete van 45 euro die deze week op de deurmat lag.

De komende week is het niet alleen natte regen die uit de lucht komt vallen in Nederland. Waarschijnlijk regent het ook deze weken nog volop Franse boetes die Nederlandse toeristen op hun vakantie in Frankrijk of zuidelijker opgelopen hebben.Plaats een reactie