Het Vrijthof

Een mooie bestemming binnen Nederland is ongetwijfeld Zuid Limburg. Leuk voor een korte vakantie of een citytrip naar Maastricht. Het leuke van dit stukje Nederland is vooral dat het zo buitenlands aandoet. Het heuvellandschap vind je praktisch alleen in dit stukje Nederland. Bovendien grenst het grootste deel van Zuid Limburg aan België en Duitsland en maar een klein deel aan Nederland. Een goeder basis voor een verblijf in dit stukje Nederland is ongetwijfeld de hoofdstad Maastricht.
Een mooie oude stad met een rijke geschiedenis die terug gaat tot de Romeinse tijd.

Bourgondisch
Het buitenlandse karakter van de streek vind je ook terug in de cultuur van bewoners. Waar Nederland vooral bekend staat om zijn gehaaste cultuur, is het hier lekker onthaasten. Dit gaat natuurlijk gepaard met de nodige mogelijkheden tot ontspanning. In Maastricht kun je dit uitgebreid doen aan het Vrijthof, één van de meest leuke pleinen van niet alleen Zuid Limburg, maar ook van de rest van Nederland.

Mensen kijken
Lekker genieten van een Limburgse Vlaai met een bakje koffie of misschien wel een lekker biertje of wijntje uit de streek. Het Vrijthof verleent zich prima voor een dergelijke activiteit. Voor zover je deze vorm van ontspanning natuurlijk een activiteit kunt noemen. Aan het Vrijthof zijn in ieder geval tal terrassen waar je plaats kan nemen voor het nuttigen van een natje en een droogje.  Op een mooie zomerse dag is het bovendien ook heel  leuk om dit te combineren met ‘mensen kijken’. De verhalen te bedanken die de mensen met zich meedragen. Waar gaan ze naar toe, wat gaan ze doen en waarom. Als het dan ook nog eens mooi weer is en de mensen zomers gekleed zijn is het helemaal leuk.

Het Vrijthof is echt het fundament van ontspannen in Maastricht. Goede eetgelegenheden, terrassen, cafés en andere vromen van ontspanning vind je hier. Daarnaast kijk je ook nog eens naar prachtige oude gebouwen. Een heerlijk decor om te ontspannen in Maastricht.Plaats een reactie