Het wordt heet in de Emiraten

In delen  van de Verenigde Arabische Emiraten mag zich men opmaken voor een paar hete dagen. Op dit moment is het al 40 graden in Dubai en Sharjah. In Abu Dhabi is het met 36 graden iets beter uit te houden. Morgen wordt het in zowel Dubai als Sharjah enkele graden warmer. De weersverwachtingen gaan nu uit van 44 graden in beide steden. In de woestijn van Dubai wordt het slechts 43 graden: een graadje koeler, dus. Zelfs voor het vrijwel altijd warme Dubai zijn dit serieus hoge temperaturen. Wie de klimaatstatistieken van Dubai bekijkt die ziet dat 37 graden normaal is voor mei. Het record voor mei staat op dit moment op 47 graden. De kans dat dit record er deze week aan gaat, is klein. Daarvoor wordt het net niet warm genoeg. Na morgen dalen de temperaturen in de Verenigde Arabische Emiraten weer enigszins naar normale waarden.

De hitte in de emiraten staan niet op zichzelf. In heel de regio is het heet. Door een oostelijke stroming heeft de hitte zelfs Griekenland en Turkije bereikt. Daar was het afgelopen weekend op sommige plekken zo heet, dat warmterecords sneuvelden. In Egypte is het vandaag extreem warm en worden ook morgen zeer hoge middagtemperaturen verwacht.

Sommige stranden in Dubai weer open

In Dubai kunnen hotelgasten op de privéstranden op zoek gaan naar verkoeling. Dat gaat wel gepaard met ene aantal regels om te voorkomen dat het coronavirus zich kan verspreiden. Vanaf deze week zijn een aantal parken in Dubai ook weer beperkt open. Daar zal het morgen voor velen te heet zijn om aangenaam te kunnen vertoeven. Zodra het weer in Dubai wat afkoelt, zal het in de parken vanzelf weer drukker worden.Plaats een reactie