Hier regent het niet

Liefhebbers van zonnig en warm weer zullen vooral vandaag en gisteren soms balen van het weer in Nederland. Hoewel er wel hogere temperaturen voor Nederland in het verschiet liggen, neemt ook de kans op onweer en regen weer snel toe. Waarschijnlijk wordt de temperatuursstijging van morgen al direct afgestraft met een zomerse bui en is er voor donderdag een redelijke kans op tropisch weer met hoge temperaturen en buien.

Wie de regen op dit moment wil ontwijken die zal het vliegtuig in moeten stappen. Want ook nabijgelegen landen zoals Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland hebben de komende dagen aanzienlijke kans op een onweersbui.

Warm tot zeer warm is het op dit moment in Europa in Spanje, Turkije, Griekenland en Cyprus. In Turkije is het in de buurt van Antalya en Side op dit moment zelfs warmer dan veertig graden Celsius. Op de Griekse eilanden zoals Kreta en Rhodos brandt de zon uitbundig bij een temperatuur van rond de 30 tot 33 graden Celsius. In Spanje is het zeer zonnig en is het met name landinwaarts erg warm. Madrid is deze week heet met temperaturen van 33 tot 35 graden en in Sevilla is het nog iets warmer. Aan de kust ligt het kwik tussen de 25 en 32 graden. Op Mallorca en Ibiza kan nu nog een wolkje voorkomen, maar is het vooral zon wat in het vooruitzicht ligt.

Ook op de Canarische Eilanden is het prima vertoeven. Vrijwel alle weerstations aan de kust van Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura geven op dit moment zonnig of licht bewolkt weer aan. De middagtemperatuur stijgt op veel plekken de komende dagen van zo’n 25-27 graden naar ongeveer 30 graden. Hetzelfde weerbeeld is te zien op Kaapverdië. Wel wordt daar iets meer bewolking verwacht de komende week, maar serieuze regendruppels staan niet in de weersverwachtingen voor de Kaapverdische eilanden.



Plaats een reactie