Hoe goedkoop wil je het hebben?

Bij de keuze voor een vakantiebestemming speelt het budget vaak een belangrijke factor. Zeker als het budget verre van onbeperkt is en je zoveel mogelijk waar voor je geld wilt hebben zul je goed afwegen waar je je vakantie viert. Vanuit dat oogpunt begrijp ik sommige mensen wel dat ze voor een all-inclusive vakantie. Maar voor wie niet in zo’n megaresort wil zitten of in een vreetschuur wil zitten eten zijn er nog voldoende andere alternatieven, zoals Griekenland. Ik weet het, Griekenland heeft de reputatie niet goedkoop te zijn. Maar wie fancy cocktails achterwege laat en niet gaat eten op de duurste locaties, die kan nog steeds goedkoop vakantie vieren in Griekenland.

Zo betaalde ik vorige week op Kreta vrijwel nergens meer dan 50 cent voor een halve liter water. Probeer dat in Nederland eens? En dan moet je je voorstellen dat er in Griekenland inmiddels 23% BTW op zit en in Nederland slechts 6%.

Andere voorbeelden:

  • Gemiddelde prijs lunch 4 tot 8 euro excl. drank
  • Gemiddelde prijs avondeten: 12 tot 17 euro voor twee gangen
  • Gemiddelde prijs halve liter Mythos bier: 2,50 tot 4 euro

Daar komt nog bij dat je na afloop van een diner vaak nog fruit, ijs en/of raki van het huis krijgt.
In Kissamos drink ik een halve liter heerlijk koel Mythos bier voor 2,50 euro met uitzicht op zee en kreeg daar zelfs nog een schaaltje met hapjes bij.

 Ik moet zeggen dat het budget dat ik tijdens de reis door Kreta opgemaakt heb gemiddeld een stuk lager ligt dan tijdens andere reizen. Spanje, Frankrijk, Italië en Duitsland zijn duidelijk duurder.

Wat mij betreft mag Griekenland gepromoot worden als budgetbestemming. Wie goed op de centen wil letten die kan dat prima op Griekse eilanden zoals Rhodos of Kreta.Plaats een reactie