Hoe kies jij je schoenen voor op reis?

Bij het inpakken moet je keuzes maken. Wat neem je mee en wat laat je thuis? Wat is een zogenaamde ’travel essential’ en wat niet? Sommige zaken zijn daarbij vrij simpel. Je kunt niet zonder kleding en spullen voor persoonlijke verzorging, hoewel sommige hotels een toiletartikelenassortiment ter beschikking hebben waar je ‘u’ tegen zegt. Een belangrijke keuze die je moet maken is welke schoenen je meeneemt op reis. Ga je voor comfort? Kies je voor mooi? Neem je voor iedere gelegenheid het juiste schoeisel mee? Dit zijn vragen die veel mensen zichzelf stellen als ze in gaan pakken voor hun reis. Niet zelden wordt er voorafgaand aan een vakantie nog even een nieuw paar schoenen aangeschaft. Soms is er sprake van noodzaak, vaak is het een geval van een goed excuus hebben om een nieuw paar schoenen, flip flops of laarsjes uit te kiezen.

Sneakers

De sneaker is veruit de meest meegenomen schoen als men op reis gaat. Vaak belanden de sneakers niet in de bagage, maar worden deze aantrokken tijdens de reis. Vooral bij vliegreizen is de sneaker favoriet onder vakantiegangers. Zeker als er een stedentrip gemaakt wordt waarbij er met alleen maar handbagage gereisd wordt is de sneaker zeer geliefd. Daarbij zie je wel dat waar voor de ene persoon draagcomfort belangrijk is, anderen kiezen voor een meer fashionable model. Vooral onder de dames is dat een belangrijk puntje. De sneaker is de meest allround schoen van allen. Dat zorgt voor de enorme populariteit als reisschoen.

Reisdoel

Het reisdoel is vaak mede bepalend voor de schoenkeuze. Wie flinke wandelingen wil maken, die kiest eerder voor een degelijke wandelschoen waardoor je zorgeloos vele kilometers kunt lopen op allerlei soorten ondergrond. Vanwege de omvang en het gewicht belanden wandelschoenen niet zo snel in de koffer, maar worden ze aangetrokken op weg naar de bestemming. Wie een strandvakantie wil vieren die zal vrijwel zeker flip flops, slippers of sandalen meenemen. De flip flop is hierbij vanwege het lichte gewicht zeer geliefd. Mensen die op vakantie goed gekleed op stap willen naar een restaurant, bar of club die zullen zeker niet vergeten om minstens een paar nette schoenen mee te nemen. Bij de dames is een hakje in trek als avondschoen.

Lange reis

Wat als je een lange reis voor de boeg hebt en keuzes moet maken qua bagage? Hoe langer de reis duurt, des te minder ruimte er vaak overblijft voor schoenen. Wie gaat backpacken die zeult geen vijf paar mee. Hetzelfde geldt voor wie voor een stage of werkvakantie voor langere tijd naar het buitenland gaat. Je wilt dan meer meenemen dan de bagageregels je toelaten. Zo vertrekt mijn oudste dochter binnenkort voor een half jaar naar Nieuw-Zeeland. Zo komt aan als het winter is en vertrekt tijdens de lokale zomer. De beperkte bagagevrijheid zorgt ervoor dat ze keuzes moet maken, ook wat betreft het schoeisel. Haar bagagelijst is nog niet helemaal rond, maar telt wel twee zekerheden. Voor het comfort neemt ze haar meest geliefde sneakers mee. Daarnaast neemt ze in ieder geval een paar enkellaarsjes mee die ze speciaal voor Nieuw-Zeeland bij Sacha besteld heeft. Die kunnen in vrijwel ieder seizoen gedragen worden, zijn uitstekend voor alledaags gebruik of uitjes waarbij je niet de natuur in trekt. Zo had ze ze afgelopen weekend voor het eerst aan tijdens een stedentripje naar Amsterdam. Daarnaast kunnen deze enkellaarsjes prima gedragen worden als nette schoenen. Haar derde paar schoeisel wordt waarschijnlijk iets van slippers of luchtige instappers. Ze arriveert immers tijdens de zomer in Auckland.

En wat doe ik zelf?

Comfort en gebruiksgemak zijn voor mij belangrijke factoren in het leven, dus ook tijdens het reizen. Mijn comfortschoenen zijn Skechers. Niet de meest mooie schoenen, maar wel licht en comfortabel. Daarnaast neem ik vaak een paar stevige wandelschoenen mee, omdat ik gemiddeld toch wel een kilometer of twintig per dag afleg tijdens een doorsnee reis. As het even kan neem ik ook een paar nettere schoenen mee en een paar slippers als er een strand en/of zwembad is die ik wil bezoeken.Plaats een reactie