Hoezo is Dubai te warm?

Laatst was ik in Dubai en hoorde in mijn huurauto een interessante discussie op de radio: waarom is Dubai in de zomer te warm voor een vakantie? Ik ken daar zelf het antwoord wel op, want ik heb Dubai in alle maanden van het jaar, inclusief de hete dagen in juli en augustus, meegemaakt. Persoonlijk zou ik deze maanden absoluut ontwijken als het zou gaan om een vakantie. Met middagtemperaturen die tot vijftig graden op kunnen lopen is het ronduit onaangenaam overdag buiten.

Maar wat dan als je het hebt over Turkije, Cyprus en zeker Egypte? Ook daar kan het veertig graden en meer worden in de zomer. En die bestemmingen worden wel volop aangeboden als zomerzonbestemming, terwijl Dubai als te heet bestempeld wordt. Dat is het punt waar men op de radio mee kwam. Als je naar het bloedhete Egypte kunt gaan, dan kun je toch ook naar Dubai komen? En daar hebben ze eigenlijk zeker een punt. Een deel van de bezienswaardigheden van Dubai is door airconditioning goed te doen, de luxe hotels zijn van alle gemakken voorzien en zodra de zon onder is, is het in Dubai in de buitenlucht wel uit te houden.

Daar komt bij dat de zomer laagseizoen is in Dubai. Dit uit zich in de prijzen. Je kunt in Dubai voor relatief weinig geld in een echt luxe hotel verblijven, terwijl je in Turkije voor hetzelfde geld in een vol all-inclusive resort zit.

De vraag is of die paar graden extra in Dubai te overbruggen zijn door de luxe en pracht. Die vraag  kent voor ieder een eigen persoonlijke antwoord. Vraag jezelf maar eens af wat comfortabeler is, 45 graden in Luxor or 46 graden in Dubai. Wij weten het dan wel. Wij boeken dan liever een vakantie naar Dubai!1 gedachte over “Hoezo is Dubai te warm?”

  1. Heerlijk als het in Dubai 40 graden of warmer is. Minder toeristen, lagere prijzen voor de hotelkamers en als het te warm is dan ga je gewoon een van de enorme malls in. Daar draait de airco op volle toeren. Dubai is my favorite place to visit. Volgende maand ga ik weer!

    Beantwoorden

Plaats een reactie