Hondenraces in Dublin

Dat Dublin een populaire stad is voor een citytrip is niet het best bewaarde geheim. Deze stad heeft dan ook veel te bieden. Een levendige cultuur waar de Ierse geschiedenis vaak uit naar voren komt, maar ook de grootste stadsdierentuin van Europa, het immer gezellige Temple Bar en nog veel meer maken van Dublin een bruisende stad. Een ander aspect van de Ierse hoofdstad dat niet vaak ter sprake komt zijn de hondenraces.

Shelbourne park
In totaal zijn er twee hondenracebanen in Dublin. Shelbourne park is de bekendste en grootse van de twee. De andere baan is ‘Harold’s Cross Greyhound Stadium ‘ . Drie avonden per week worden op deze banen hondenraces gehouden waarvan de zaterdagavond de drukste is.

Hoe ziet zo’n avond eruit?
Op een avond met hondenraces worden in totaal zo’n tien races gedaan. Het gokelement is natuurlijk onlosmakelijk verbonden aan deze activiteit. Al vanaf 2 euro kun je inzetten op een hond. De winstratio wordt natuurlijk bepaald door eerdere resultaten van een hond. Een populaire hond geeft je weinig winst terwijl een underdog wel 40 keer je inzet kan opleveren bij een goed resultaat.
Ieren houden van gokken. Veel gezinnen uit Dublin laten hier hun kinderen kennis maken met het gokelement en maken er een gezellig dagje van. Je moet dus ook niet verbaasd staan dat er, wanneer je aansluit in de rij om in te zetten, dat er tal van kinderen voor je staan die ook een gokje willen wagen. Uiteraard is dit nog wel onder toezicht van de ouders en gaat vaak om kleine bedragen.
Verder lijkt een hondenrace veel op een paardenrace. Natuurlijk met dit verschil dat de honden niet bereden worden door een jockey. Het zou er hilarisch uit zien, maar het dierenwelzijn zou wel in het geding komen.

Overigens worden de honden hier uitermate goed behandeld. Voor veel van de eigenaren zijn deze dieren namelijk hun broodwinning en daar ga je natuurlijk goed  mee om. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat deze honden een hondenleven hebben.

Wil je echt eens een stukje Ierse folklore meemaken tijdens je bezoek in Dublin; dan is het aan te raden om een avondje Hondenraces bij te wonen.Plaats een reactie