Hotelbeoordeling NH Calderón, Barcelona

In het centrum van Barcelona, op enkele honderden meters lopen van belangrijke plaatsen zoals Plaça de Catalunya, La Rambla en Passeig de Gràcia, ligt het viersterrenhotel NH Calderón. Het hotel ligt aan Rambla de Catalunya. Wat betreft ligging is NH Calderón prima gelegen tussen de verschillende bezienswaardigheden van Barcelona. Metrostations liggen op loopafstand.

Het hotel

De lobby voldoet een beetje aan het standaard beeld dat hoort bij een Spaans 4-sterrenhotel dat zich zowel op toeristen als zakenreizigers richt. Een vrij eenvoudige lobby met redelijk veel hout en een receptie die vrijwel continu bemand is. Er zijn geen opvallende zaken die er in positieve of negatieve zin uitspringen.

 De kamer

De hotelkamer is er eentje die net als de rest van het hotel weinig emotie oproept. Het voldoet aan de verwachtingen, alles is aanwezig wat je nodig hebt en de grootte is vrij standaard voor een hotel in een grote stad: naar schatting zo’n 20 vierkante meter. De tweepersoonskamer is voorzien van airco, kluis, kleine flatscreen televisie en een comfortabele stoel. De badkamer heeft een bad met douche. Het toilet zit in de badkamer.

Slaapcomfort

De bedden zijn comfortabel. De standaard kussens zijn prima en de lakens zien er schoon uit. Het enige nadeel is de moeite die de airconditioning heeft om de kamer op temperatuur te krijgen. Ondanks het niet superwarme weer (23 graden buiten) duurt het tot diep in de nacht voordat de kamer enigszins afgekoeld is.

Geluid

Dankzij dubbele ramen (die te openen zijn) wordt geluid van buitenaf kundig geëlimineerd. De extra deur tussen het halletje en het slaapdeel van de hotelkamer zorgt ervoor dat je geen last van de gang hebt. Geluid van andere kamers is niet waargenomen. De airconditioning maakt wel vrij veel kabaal.

Extra’s

We hebben geen gebruik gemaakt van faciliteiten zoals het restaurant of het zwembad.

 Positief/negatief

MIN: saaie, voorspelbare kamer
MIN: trage internetverbinding
MIN: slecht werkende airco
MIN: slecht signaal televisie (beeld niet zuiver)
MIN: douchen in bad
PLUS: comfortabele bedden
PLUS: weinig last van geluid
PLUS: aangename straal douche

Prijs / kwaliteit

We betaalden voor 1 nacht voor 1 persoon in een tweepersoonskamer van NH Calderón een bedrag van 189 euro. Daar kwam 1,10 euro aan toeristenbelasting bij en 6,60 euro voor premium internettoegang (dat wél snel zou moeten zijn). De overnachting was in kamer 607, op de zesde verdieping. Bij de prijs zat geen ontbijt inbegrepen. Op basis van het gebodene achten we de prijs van 190,10 euro voor één nacht te hoog. Een kamerprijs van 110 tot maximaal 130 euro is volgens ons reëel. De kamer was geboekt via booking.com; het verblijf vond plaats in juni 2013.

Referentiekader

Bij het beoordelen van een hotel wordt niet gekeken naar de prijs of hotelcategorie. Een oncomfortabel bed blijft oncomfortabel als het in een eenvoudig hotel staat. Op die manier ontstaat er een zuivere beoordeling waarbij uiteindelijk de prijs-/kwaliteitverhouding meegewogen wordt. De hotelbeoordeling wordt uitgevoerd door iemand die al gedurende vele jaren ten minste 50 tot 60 nachten in hotelkamers doorbrengt. In een gemiddeld jaar worden er zo’n 10 tot 20 verschillende hotels bezocht. Belangrijkste element is comfort, in de ruimste zin des woords. Een bed moet comfortabel en schoon zijn. Het klimaat in de kamer moet aangenaam zijn en geluidsoverlast zowel van buiten als van binnen moet tot een minimum beperkt blijven. Het onderhoud, de grootte en de inrichting van de kamer wegen ook mee. Minder belangrijk zijn de secundaire voorzieningen zoals een bar, een restaurant, een zwembad of een spa.Plaats een reactie