Huur bij lokale autoverhuurders

Er zit veel tuig tussen de autoverhuurders. Een voorbeeld hiervan is volgens mij Goldcar, waar ik twee jaar geleden over schreef. Het artikel over mijn negatieve ervaring met Goldcar is inmiddels al ruim dertigduizend keer gelezen. Het aantal mensen dat zoekt naar (slechte?) ervaringen met Goldcar lijkt dus enorm groot te zijn. Een uitzending die ik vorige week op de publieke omroep over deze autoverhuurder zag bevestigde maar weer eens dat ik helaas niet alleen sta in mijn aversie tegen Goldcar.
Toen ik deze maand op Rhodos was en zag dat Goldcar hier ook al een vestiging geopend heeft (of gaat openen?) dacht ik meteen “arme nietsvermoedende toeristen…”. Ik hoop dat slechts weinigen in de Goldcar-vallen trappen, maar vrees het ergste.

Als je op vakantie een huurauto nodig hebt, ga dan op zoek naar betrouwbare lokale verhuurders. Die zijn op vrijwel iedere vakantiebestemming wel te vinden. Twee mooie voorbeelden hiervan zijn Yes Rent-a-Car op Samos en Car Rental Crete Holidays op het eiland Kreta. Twee mooie voorbeelden van autoverhuurbedrijven die zich al jarenlang staande weten te houden tussen de concurrentie. Niet omdat ze klanten proberen te lokken met te lage prijzen die uiteindelijk veel duurder uitvallen of door afgereden auto’s mee te geven, maar door jarenlang er alles aan te doen om goede kwaliteit te bieden tegen een eerlijke prijs.

Bij een goede autoverhuurder is een auto die in goede staat is een vanzelfsprekendheid, zitten er geen verborgen addertjes onder het gras bij de verzekering en mag je rekenen op alle hulp die je nodig hebt. Beide autoverhuurders zijn mijn vaste bedrijven op het moment dat ik op Kreta of Samos ben. En zo vele landgenoten met mij, want op verschillende fora die ik beheerd heb lees ik veel lovende verhalen over deze door Nederlandse ondernemers gerunde autoverhuurbedrijven.

Overzicht betrouwbare autoverhuurders

Op Samos: Yes rent a car
URL: www.yes-rent-a-car-samos.nl

Op Kreta: Car Rental Crete Holidays
URL: www.car-rental-crete-holidays.net

Op Rhodos: Sky rent a car
URL: www.skyrentacarrhodos.com1 gedachte over “Huur bij lokale autoverhuurders”

 1. Ik kan mij zeker vinden in bovenstaande artikel
  Zelf ben al een paar jaar op kreta en rhodos geweest en heb auto’s gehuurd bij de hier genoemde adressen en heb alleen maar fijne ervaringen
  Op kreta is als een auto niet goed is deze wordt omgeruild zonder problemen. Enkele jaren geleden hadden we de pech dat alle benzinepompen dicht waren vanwege staking. De verhuurder heeftmij (tegen koopprijs) wel benzine geleverd en konden we toch rijden.
  Op rhodos is ook een prima service. Hier was bijvoorbeeld iemand langs de auto gereden waardoor een grote kras. Heb het gemelde en er werd geen probleem van gemaakt.
  Wat bijkomend voordeel is dat crete hier in het Nederlands geregeld kan worden maar ook sky rent kun je in het Nederlands afhandelen. Marion is Nederlandse.

  Beantwoorden

Plaats een reactie