Iedereen naar Spanje deze meivakantie?

Het lijkt erop alsof Nederland deze meivakantie massaal naar Spanje op vakantie gaat. In mijn omgeving hoor ik Spanje als meest genoemde vliegbestemming en ook de vliegticketprijzen doen vermoeden dat Spanje wel heel erg populair is de komende schoolvakantie. Het maakt daarbij niet veel uit voor welke Spaanse bestemming je kiest, want de prijzen voor vliegtickets naar alle hoeken van het Iberisch schiereiland rijzen op dit moment de pan uit. Een paar dagen voor een stedentrip naar Sevilla, Barcelona of Madrid? Reken op een gemiddelde retourticketprijs van ongeveer 400 euro, terwijl je buiten de meivakantie vaak voor minder dan de helft retour kunt vliegen. Lekker genieten van de zon aan de Costa del Sol? Lagere prijzen dan 400-450 euro richting Malaga vind je amper. Lekker chillen op Ibiza? Is te doen mits je halverwege volgende week vertrekt en een week later terugvliegt. Helaas zijn de meeste clubs daar nog gesloten.

Op sommige dagen ligt de prijs nog veel hoger. Zo is de laagste ticketprijs bij KLM voor vertrek aanstaande zaterdag naar Malaga (de toegangspoort tot de Costa del Sol en steden zoals Granada en Cordoba) 574 euro per persoon voor een retour. Een dag later betaal je tenminste 633 euro voor een vlucht naar Malaga met overstap. Er zijn nog wel lichtpuntjes te vinden, hoor. Zo heb ik vanaf Schiphol een vliegticket naar Barcelona gevonden met vertrek op zondag 30 april voor minder dan 150 euro bij KLM. Je moet dan wel overstappen op Parijs en bent 8 uur onderweg.

De populariteit van Spanje heeft vooral te maken met de terreurdreiging en andere problemen die verschillende andere bestemmingen kennen. Turkije lijkt op dit moment definitief uit de gratie en steden waar recent aanslagen plaatsgevonden hebben of waar terreuracties verijdeld zijn behoren op dit moment ook niet tot de populairste bestemmingen. Het weer doet het westen en noorden van Europa ook een beetje de das om. Topsteden zoals Berlijn, Parijs en Londen hoeven voor volgende week niet te rekenen op warm voorjaarsweer. In alledrie de steden blijft het waarschijnlijk bij relatief koel (10 tot 14 graden) en wisselvallig weer.Plaats een reactie