In 12 uur

Stel dat je 1 dag te besteden hebt in een stad zoals Antwerpen, Londen of Dubai? Hoe zou jij die invullen? Zou je als een gek proberen alle bezienswaardigheden en musea van een stad te bezoeken? Zou je een fietstocht of stadswandeling boeken waarbij je in ieder geval een deel van de highlights te zien krijgt en daarbij in ieder geval ook achtergrondinfo krijgt zodat je snapt waarom dingen zijn zoals ze zijn? Of kies je ervoor gewoon op te gaan in de stad en vooral de sfeer van de stad te voelen? Een stad is immers meer dan een optelsom van bezienswaardigheden.

Waar de ene toerist Parijs niet kan bezoeken zonder meerdere selfies bij de Eiffeltoren gemaakt te hebben, daar kiest een ander ervoor om zich tot een wijk te beperken en lekker te gaan shoppen en terrasjes te bezoeken.

Vanuit het gegeven dat er heel veel manieren zijn om een stad of ander soort bestemming te beleven is het idee ontstaan om de website www.in12uur.nl te maken. Hierop worden verhalen geplaatst waarop één dag op een bestemming beschreven wordt. Men maakt gebruik van een handige tijdlijn, zodat je goed kunt volgen hoe lang je wegens daadwerkelijk voor nodig hebt. Zo ontstaat er een reëel beeld van hoe een dag er op een plek uit kan zien.

Zo wordt op de site bijvoorbeeld een dag in Dubai beschreven waarin vooral de hoogtepunten van Dubai bezocht worden. Er is daarbij gekeken hoe je een mooie mix maakt van het historische stuk Dubai en nieuwe hoogtepunten zoals de 828 meter hoge Burj Khalifa. Dit schema zou je zo in kunnen plannen in jouw vakantie in Dubai of kunnen gebruiken als je een stopover in Dubai hebt van tenminste 12 uur.

Een ander voorbeeld op de site is Zomers Antwerpen. Afgelopen zomer is het enkele keren ruim dertig graden geweest in Antwerpen. Op zo’n tropische dag ga je niet volop naar musea, maar besteed je juist wat meer tijd aan het nuttigen van koele drankjes. Waar en hoe je dat doet lees je in het verhaal over Zomers Antwerpen op in12uur.nl. Een Antwerpen-kenner grijpt die dag meteen ook aan om een Antwerpen-newbie wat andere kanten van de stad te laten zien dan waar de gemiddelde toerist komt.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je zien wat de schrijvers van in12uur.nl allemaal voor inspirerende verhalen voor je in petto hebben? Ga dan www.in12uur.nl.Plaats een reactie