Bestemmingen — 12 maart 2020

Wie plannen had om de komende maand naar de Verenigde Staten te reizen, die kan deze in de prullenbak gooien. Vanaf vrijdag mag er niet meer tussen Europa en de Verenigde Staten gereisd worden. Dit geldt voorlopig voor een periode van 30 dagen. Trump kondigde deze ingrijpende maatregel gisteravond aan. De Amerikaanse president zei tijdens een toespraak vanuit het Witte Huis “Om te voorkomen dat nieuwe gevallen ons land binnenkomen, zal ik alle reizen van Europa naar de Verenigde Staten de komende dertig dagen opschorten. Dit is de meest agressieve en allesomvattende poging in de moderne geschiedenis om een buitenlands virus het hoofd te bieden”.

Voor toeristen en zakenreizigers komt deze maatregel als een donderslag bij heldere hemel. Dat Amerika de grenzen zo abrupt sluit zal veel impact hebben op het toerisme naar de Verenigde Staten en op de luchtvaartmaatschappijen die van en naar de VS vliegen. Denk vooral aan Delta en American Airlines, maar ook onze eigen nationale trots KLM moet hierdoor meerdere vluchten per dag schrappen. Na het wegvallen van een deel van het vliegverkeer naar Azië en de lagere vraag van vluchten binnen Europa zelf betekent dit de volgende tegenslag voor KLM.

En nu verder?

De vraag is hoe snel het coronavirus zich de komende dagen uitbreidt binnen Europa en hoe andere landen daar tegenaan kijken. Zal Europa hetzelfde lot ondergaan als China en op welke termijn gaat dit gebeuren. Als ik mijn mening moet geven dan vrees ik dat je als Europeaan binnen enkele dagen nog maar amper kunt reizen. Als er één schaap over de dam is, dan volgt de rest vanzelf.

Tags: , , , , ,

Delen

Over de redacteur

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer 80 landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals allesovervakanties.nl

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *