Is jouw auto klaar voor een roadtrip?

Een goede reisvoorbereiding is belangrijk, zeker als je met de auto op vakantie gaat. Is jouw auto klaar voor een roadtrip?

Op het moment dat je met de auto op reis gaat moet je ervoor zorgen dat alles tip-top in orde is. Het zou immers jammer zijn als je zou stranden door een technisch mankement of dat je een boete op kunt lopen omdat er iets niet in orde is met je auto. Deze checklist helpt je om zo probleemloos aan jouw autovakantie te kunnen beginnen.

Reservesleutels
Dit lijkt een inkopper, maar je wilt niet weten hoeveel mensen er zonder reservesleutel vertrekken. Op het moment dat je je sleutel verliest zou je willen dat je hem bij zou hebben. Zorg er ook voor dat de batterij in beide sleutels werkt.

Tolvignetten
Kijk of je tolvignetten nodig hebt onderweg (bijvoorbeeld voor Oostenrijk en Zwitserland) en schaf die als het mogelijk is vooraf aan.

Technische staat auto
Hoe is de technische staat van je auto? Zijn er nog auto onderdelen die aan vervanging toe zijn? Moeten er winterbanden op gemonteerd worden? Is de airco nog recent gecontroleerd? Is je reservewiel nog in goede staat? Allemaal zaken om voor je vakantie nog te checken!

Wettelijke eisen
Controleer wat de wettelijke eisen zijn die aan auto’s gesteld worden in landen die je gaat bezoeken. Zo kan het mogelijk zijn dat je extra veiligheidsvestjes, een gevarendriehoek, alcoholtests of andere zaken nodig hebt.

Extra bril
In sommige landen zoals Spanje is het verplicht dat de bestuurder een reservebril bij zich heeft als hij/zij brildragend is. Zorg dat die aanwezig is.

Zorg er daarnaast voor dat je op de hoogte bent van afwijkende verkeersregels ter plaatse. Dat kan je verkeersboetes schelen als je op vakantie bent! Veel plezier alvast toegewenst op je komende autovakantie!Plaats een reactie