James Joyce

Een bekende bestemming voor citytrips is de Ierse hoofdstad Dublin. Dankzij de goedkope vluchten is deze stad goed bereikbaar voor een zacht prijsje. Bovendien is Dublin een bruisende stad met veel bezienswaardigheden, zoals Temple Bar, Guinness brouwerij en Trinity College. Allemaal bezienswaardigheden die je ongetwijfeld gaat bezoeken wanneer je deze stad bezoekt. Toch zijn er ook nog tal van andere activiteiten te ondernemen aan de stad aan de Ierse Zee.

Grootheden
Een aantal grootheden hebben hun wortels in Dublin. Zo is er de dichter Oscar Wilde die hier vandaan komt, maar ook de beroemde baanbrekende schrijver en Nobelprijswinnaar James Joyce. Voor velen misschien niet een bekende naam, maar zijn werken zijn een grote inspiratie geweest voor andere schrijvers zoals Samuel Becket, Robert Anton Wilson, John Updike en Joseph Campbell. Zijn magnum opus Ulysses heeft al deze schrijvers geïnspireerd en is door vele mensen gelezen en geprezen.

De wandeling
Dublin is trots op haar culturele helden en eert deze dan ook vaak op een passende wijze. Zo heeft de stad een James Joyce Center. Deze organisatie zorgt voor tal van activiteiten rondom de befaamde schrijver. Het beroemde karakter Leopold Bloom , uit het boek Ulysses, leefde in Dublin en tal van plaatsen zijn nog altijd te bezoeken. Al deze plaatsen worden aangedaan in de ‘James Joyce Wandeling’. Zeker wanneer je het boek hebt gelezen is dit een leuke manier om een kleine honderd jaar terug te gaan in de tijd en het Dublin van tijdens het interbellum te ervaren.

De Ierse hoofdstad is dus niet alleen vertier in Temple Bar, Guinness drinken en whiskey proeven, ook voor cultuur zit je zeker goed in deze prachtige stad met veel geschiedenis.Plaats een reactie