Je vakantie vastgelegd

Geld uitgeven aan ervaringen maakt gelukkig. Een reis boeken is dus een heel goede investering in je eigen geluk. Niet alleen de voorpret is leuk, uiteraard is de reis zelf ook een aaneensluiting van geluksmomenten en ook het nagenieten mag niet vergeten worden. Vooral het bekijken van de foto’s van de reizen die je gemaakt hebt, brengen je even helemaal terug naar het moment dat je het zo naar je zin had. Om de mooiste vakantieherinneringen vast te leggen moet je echter wel goed voorbereid zijn. We geven hier een aantal standaard tips.

Verbreed je horizon

Wanneer je voor het eerst naar een bepaalde bestemming reist, dan bezoek je natuurlijk de standaard toeristische attracties. Je zult echter tijdens je reis veel meer zien dan alleen deze hoogtepunten. Duik ook eens een kleiner zijstraatje in voor bijzondere beelden, of leg ‘het gewone leven’ vast op bijvoorbeeld de lokale markt.

Snapshots

Het is natuurlijk leuk om mooie beelden vast te leggen, maar niet alles hoeft er professioneel uit te zien. Snapshots van je reisgezelschap zijn vaak heel leuke foto’s. Je kunt dit doen met je gewone camera, maar ook je telefoon is hiervoor uitermate geschikt. Bovendien kun je tegenwoordig heel gemakkelijk een leuke snapshot die je zelf hebt gemaakt versturen als fysieke ansichtkaart via deze leuke app.

Houdt je aan de etiquette

Je kunt met je fotocamera alles vastleggen, maar zodra je mensen gaat fotograferen is het wel zo netjes om eerst even te vragen of je foto’s mag maken. Je zou zelf ook raar staan te kijken als iemand jou ineens gaat staan fotograferen. Bovendien kun je in sommige situaties ook in de problemen komen. Meer hierover lees je in een voorgaande blog.

Zorg voor voldoende geheugen

Niets is zo vervelend als een vol geheugenkaartje. Zorg daarom voor een geheugenkaart met voldoende geheugen of een extra kaartje. Als je je laptop mee hebt kun je je foto’s natuurlijk daar op zetten. Echter, voor alle zekerheid is het verstandig om je foto’s ook online op te slaan. Dit kan bijvoorbeeld op deze site. Zo weet je zeker dat er niks van je reis verloren gaat.

Niet alles hoeft op de foto

Veel mensen willen zo veel mogelijk vastleggen tijdens hun reis. Dat is leuk, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je hele reis door de lens beleeft. Bovendien zijn veel dingen het vastleggen ook niet waard; niet iedere maaltijd die je eet hoeft te worden vereeuwigd. Kies dus speciale momenten uit waarop je wilt fotograferen, neem dan ook de tijd om te fotograferen en laat vervolgens je camera ook een tijdje in de tas zitten.

Beeldrechten: Flickr Photographer’s ReflectionBen Stephenson CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden


Plaats een reactie