Kerstmarkt van Antwerpen

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik ben geen fan van kerstmarkten. Voor mij zijn het niet meer dan braderieën die in de winter gehouden worden in plaats van in het voorjaar of de zomer. En het bezoeken van een braderie behoort niet tot mijn favoriete vrijetijdsbestedingen. Toch was ik in Antwerpen gisteren voor de start van de 2014/2015-editie van de kerstmarkt van Antwerpen. Waarom? Omdat ook dit bij mijn werk hoort.

De Antwerpse kerstmarkt is minder erg dan veel andere kerstmarkten. Dat komt omdat men zich in Antwerpen niet alleen op Kerstmis concentreert, maar het vooral de winter is die centraal staat. Nog steeds niet mijn lievelingsseizoen, maar het zorgt er wel voor dat het typische braderiesfeertje als iets minder is. In Antwerpen hebben ze behalve de vele houten chaletjes (nee, kraampjes of stalletjes mag je kennelijk niet zeggen in België) ook nog andere attracties zoals een gigantisch reuzenrad met een prachtig uitzicht over de stad, een ijspiste aan de Schelde, een kleine winterkermis voor de kinderen en een kerststal.

Dit jaar heeft Antwerpen voor een aantal nieuwe attracties gezorgd. Ten eerste het ijssculptuur festival op de Gedempte Zuiderdokken, ten tweede een heuse winterbar met prachtig uitzicht op de Schelde en de schaatsbaan en tot slot het China Light festival in ZOO Antwerpen. Enkele verlichte dieren zie je de komende weken op een paar plekken in de stad staan. Voor de rest moet je een entreekaartje reserveren om in de dierentuin van Antwerpen te kijken.

Al met al heeft de gemeente Antwerpen dit jaar voor een prachtig programma gezorgd. Hoewel ik niet van kerstmarkten houd, is Antwerpen zelfs voor mensen zoals ik prima te doen de komende weken. Voor wie wél van kerstmarkten houdt, is de Kerstmarkt van Antwerpen één van de leukste kerstmarkten van België en dus de moeite waard om voor naar Antwerpen te reizen.

Wil je alles weten wat er te doen is rondom kerstmis, Oud&Nieuw en de decembermaand in Antwerpen? Bezoek dan www.kerstinantwerpen.nl.Plaats een reactie