Kerstmarkten in Düsseldorf mogen doorgaan

In een tijd dat het coronavirus steeds meer om zich heen grijpt en evenementen vooral afgelast worden, lazen we vandaag opmerkelijk nieuws in De Telegraaf. De kerstmarkten in Düsseldorf mogen dit jaar ‘gewoon’ doorgaan. Natuurlijk zullen het geen kerstmarkten zoals anders worden. Allerlei coronamaatregelen zullen van toepassing zijn, waaronder het reguleren van het aantal bezoekers en het voor zover mogelijk hanteren van de sociale afstanden. Hoewel velen de vraag zullen stellen in hoeverre het mogelijk zal gaan worden om dit daadwerkelijk toe te passen, is het goed nieuws voor liefhebbers van dit jaarlijks terugkerende winterse evenement. Voor Nederlanders behoren de kerstmarkten van Düsseldorf tot de meest populaire, gevolgd door die van Keulen, Aken en Münster.

Voor Keulen is al eerder deze maand al besloten dat de kerstmarkten daar niet door zullen gaan dit jaar. Steden die binnen de deelstaat Noordrijn-Westfalen liggen krijgen wel groen licht om de kerstmarkten door te laten gaan.

Kunnen wij wel gaan?

De vraag wordt natuurlijk of wij Nederlanders naar Duitsland kunnen reizen tijdens het kerstmarktseizoen, dat in de tweede helft van november van start gaat. Nu al hebben reizigers uit de Nederlanders Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht reisrestricties voor Duitsland. Een negatieve coronatest of quarantaine zijn nodig voor toeristen uit die provincies. De kans dat ook reizigers uit andere Nederlandse provincies eenzelfde eis gaan krijgen, neemt toe. De kans bestaat ook dat Nederlanders straks helemaal niet meer naar Duitsland kunnen reizen of dat de kerstmarkten alsnog afgelast worden. In deze tijden is niets zeker meer, hebben we dit jaar al geregeld gemerkt.Plaats een reactie