Kleine boekjes

Een populaire vrijetijdsbesteding van veel mensen is het lezen van een boek. Waar papieren kranten en magazines het steeds moeilijker krijgen door de toenemende populariteit van digitale media, daar lijkt de boekenindustrie aardig stabiel te blijven. Sterker nog, de optie om online boeken te bestellen en thuisbezorgd te krijgen maakt het kopen van boeken alleen maar gemakkelijker. Een geliefd moment om te lezen is op vakantie. Lekker op het strand of aan het zwembad, voor de caravan of ergens op een terrasje in de zon. Het aantal plekken en momenten om te lezen op vakantie is enorm.

Kleine boekjes
Boeken nemen redelijk wat ruimte in en kunnen aardig doorwegen. Zeker als je binnen een reisgezelschap meerdere boeken meeneemt dan kan het gewicht aan boeken dat meegenomen wordt al oplopen naar enkele kilo’s. Hoe handig zou het dan zijn als je daar een flink stuk op kunt besparen. Zeker in deze tijd dat je steeds vaker ruimbagage op basis van gewicht af moet rekenen bij luchtvaartmaatschappijen is gewichtsbeperking een populair onderwerp. De oplossing op het gebied van boeken wordt geleverd in de vorm van de dwarsligger®. Dit zijn complete boeken in een handzaam formaat. De bladspiegel van één pagina wordt overdwars op twee pagina’s van ieder acht bij twaalf centimeter gedrukt. Het papier is dun en licht, waardoor de dikte van de boekjes beperkt blijft. Met maximaal zo’n 145 gram zijn de boeken ook opvallend licht.

Handiger
Behalve dat een dwarsligger® je bagage beperkt in gewicht en omvang, zijn de kleine boekjes vaak ook handiger. Ze zijn niet te zwaar en niet te groot, waardoor je ze gemakkelijk in één hand kunt houden. De bindmethode zorgt ervoor dat je ook amper moeite hoeft te doen om een bepaalde pagina te lezen. Er zijn daarom ook mensen die de dwarsliggers® niet alleen op vakantie maar ook thuis gebruiken.

Titels
Inmiddels zijn er meer dan 250 titels verkrijgbaar als dwarsligger®. Het gaat om een uiteenlopend assortiment, van spannende thrillers tot meeslepende romans. Met ‘Parijs op zak’ is in maart ook de eerste reisgids als dwarsligger® verschenen. Populaire titels op dit moment zijn o.a. ‘Geachte Heer M.’ van Herman Koch, ‘Donderdags kinderen’ van Nicci French en ‘De kraamhulp’ van Esther Verhoef.

Waar kopen?
Dwarsliggers® zijn te koop in diverse boekhandels, online boekenwinkels en in hun eigen online shop Boekenwereld. Ook op de Nederlandse luchthavens zoals Schiphol en Eindhoven Airport kun je een dwarsligger® kopen. De prijzen variëren gemiddeld tussen de € 12,95 en € 19,95.

Actie
Vanaf 1 juli is er een 2+1 gratis actie met de dwarsligger®. Je krijgt bij 2 dwarsliggers® de derde gratis. Deze actie geldt tot en met 31 augustus of zolang de voorraad strekt.
Het gaat om de volgende titels:
Dinsdag is voorbij – Nicci French
Een keukenmeidenroman – Kathryn Stockett 
De Lincoln-advocaat – Michael Connelly
Sluipschutter – Lee Child
Nachtschade – Karin Slaughter
Een weeffout in onze sterren – John Green
De dochter – Jessica Durlacher
Alsof het voorbij is – Julian Barnes 
Thuishaven – Nora RobertsPlaats een reactie