Bestemmingen — 8 oktober 2021

KLM gaat vaker vliegen naar Bonaire. Tijdens de kerstvakantie zal deze Nederlandse luchtvaartmaatschappij maar liefst tien keer per week tussen Amsterdam en Kralendijk vliegen. Dat doen ze twee verschillende toestellen: de Boeing 777-200 en de grotere Boeing 777-300. Deze toestellen kunnen per keer respectievelijk 320 en 408 passagiers vervoeren. Die zullen niet allemaal naar Bonaire reizen. De dagelijkse vluchten die om 13:30 uur vanaf Schiphol vertrekken, vliegen eerst naar Oranjestad, om vervolgens door te vliegen naar Bonaire Door de tussenstop op Aruba zal een deel van de passagiers daar uitstappen. Daarnaast zet KLM een aantal directe vluchten naar Bonaire in, die om 11:05 uur vertrekken en al om 16:00 uur arriveren op het internationale vliegveld van Bonaire. 

De afgelopen jaren is er een verschuiving te zien in de verdeling van mensen die naar Aruba en Bonaire vliegen. Steeds meer toeristen ontdekken dat Bonaire meer te bieden heeft dan duiken en snorkelen, hoewel dat wel de nummer een attractie van het Caribische eiland blijft. Voor de twee voordelen die je hebt met deze vlucht (kortere reistijd en gunstigere aankomst) betaal je gemiddeld wel enkele honderden euro’s extra. De prijzen voor vliegtickets naar Bonaire liggen tijdens de kerstvakantie sowieso al aan de hoge kant. Losse retourtickets zonder bagage beginnen boven de duizend euro. Wie tijdens de meest gewilde dagen wil reizen, die kan zomaar tweeduizend euro of meer kwijt zijn voor een stoel in de economyklasse.

Tags: , , ,

Delen

Over de redacteur

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer 80 landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals allesovervakanties.nl

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *