Koop een tolbadge voor Frankrijk

Komend weekend vertrekt er weer een hele horde aan Nederlandse vakantiegangers richting Frankrijk om hun zomervakantie in Frankrijk, Portugal, Spanje of nog verder weg te vieren. Het gaat gegarandeerd weer zeer druk worden op de Franse snelwegen. Wie wat tijd wil besparen die kan een tolbadge kopen voor de Franse snelwegen. Daarmee kun je bij de tolpoorten via de minder drukke rijstroken rijden die bedoeld zijn voor automatische tolheffing. Deze poorten worden aangeduid met een oranje letter ’t’. Het enige wat je moet doen is een tolbadge kopen, het contract ondertekenen met de Franse organisatie en de tolbadge achter de voorruit plaatsen. Alle kosten voor de tolwegen en andere tolpunten zoals het Viaduct van Millau en de Pont de Normandië.

Hoe werkt het?

Zorg ervoor dat je tolbadge zich achter de voorruit bevindt, bij voorkeur tussen de ruit en de binnenspiegel. Je rijdt met een snelheid van maximaal 30 kilometer per uur door de tolpoort voor automatische betalingen. Houd hierbij minimaal zo’n 4 meter afstand tot je voorganger. Zodra je badge gedetecteerd wordt springt het licht op groen en mag je doorrijden. De tol wordt vervolgens automatisch van je bankrekening afgeschreven.

Wat kost het?

Een tolbadge kun je aanschaffen bij de ANWB. Voor niet-leden kost dat eenmalig 11 euro, voor leden 9,50. Vervolgens betaal je voor iedere kalendermaand waarin je de badge gebruikt 2,50 per maand. Indien je de tolbadge een jaar lang niet gebruikt hebt, betaal je 10 euro aan administratiekosten. Tol betaal je volgens het op dat moment voor jouw voertuig(combinatie) geldende tarief. Er gelden geen kortingen of toeslagen voor gebruikers van de tolbadge.

Waar kun je hem kopen?

Omdat je een contract moet ondertekenen en je moet legitimeren kun je de tolbadge voor Frankrijk alleen maar in de ANWB-winkels kopen. Online aanschaffen en per post ontvangen kan niet.Plaats een reactie