Koraalduivel bedreigt vis bij Curaçao

De koraalduivel (Pterois volitans) bedreigt vis en mens in de wateren bij Curaçao. Deze veelvraat heeft een natuurlijk leefgebied dat loopt vanaf Oost-Afrika tot Indonesië, Japan en Australië. De laatste jaren wordt deze vis steeds vaker gesignaleerd in de wateren bij het Caribische eiland Curaçao. Met name in de Blauwbaai wordt de koraalduivel regelmatig gespot. Zelf hebben we er eentje gezien op slechts een meter of vijf van het strand van Blue Bay.

Het voedsel van de koraalduivel bestaat onder andere uit kleine vissen. Duikers en snorkelaars die al jaren op Curaçao komen klagen over de terugloop van het aantal kleinere vissoorten dat ze spotten. De koraalduivel zou daar mede verantwoordelijk voor zijn.

Als je in het water bent en een koraalduivel ziet, pas dan maar op. De koraalduivel heeft giftige stekels waarmee hij zeer pijnlijke steken uit kan delen. Bij mensen doet hij dat als hij zich bedreigd voelt.

Foto: Luiz Felipe V. Puntel / Shutterstock2 gedachten over “Koraalduivel bedreigt vis bij Curaçao”

  1. ik heb er een gezien bij zanzi strand jan thiel tijdens snorkelen ongeveer 50 meter bij de trappen vandaan rechts en wist niet eens of hij gevaarlijk was ik zocht de foto op en kwam op deze site terecht.

    Beantwoorden

Plaats een reactie