Nieuws — 15 januari 2014

De Poolse stad Krakau heeft de Zoover Award ontvangen als beste stedentripbestemming in Europa. Bezoekers zijn lyrisch over de stad waarvan niet alleen het centrum maar ook wijken buiten het hart de moeite waard zijn. Op de site top10bezienswaardigheden.nl lees je een greep uit de vele bezienswaardigheden van deze stad. Krakau scoort vooral goed op het gebied van sfeer en cultuur.

In de top 10 van beste stedentripbestemmingen staan ook een Nederlandse en een Belgische stad. Maastricht staat op een trotse 8e plaats en het Vlaamse Brugge staat op plek nummer vier. De lijst is gebaseerd op beoordelingen van bezoekers van zoover.nl, een grote beoordelingssite van accommodaties en bestemmingen.

De top 10 ziet er als volgt uit:

1 Krakau (Polen) 8.82
2 Sevilla (Spanje) 8.64
3 Venetië (Italië) 8.62
4 Brugge (België) 8.57
5 Rome (Italië) 8.57
6 Wenen (Oostenrijk)8.56
7 Barcelona (Spanje) 8.55
8 Maastricht (Nederland) 8.54
9 Praag (Tsjechië) 8.51
10 Berlijn (Duitsland) 8.50

De cijfers achter de stedennamen zijn de gemiddelde beoordelingen voor die bestemming. Opvallend is dat Franse steden ontbreken in het lijstje, net als dé stedentripbestemming Londen.

Foto: wikipedia / Dieter

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *