Kreta: het wandeleiland

Kreta is een bekende zonbestemming in Europa. Veel mensen hebben het eiland aangedaan vanwege de oude cultuur  waarvan al sporen terug te vinden zijn in de periode voor de geboorte van Christus. Ook de aangename stranden aan de Middellandse Zee zijn bij veel toeristen bekend. Dit stukje Griekenland heeft natuurlijk nog meer te bieden, Zo zijn er op het eiland vele wandelroutes voor zowel de beginnende als gevorderde wandelaar.

Makkelijk
Als je van wandelen houdt, maar je bent bijvoorbeeld met je gezin op het eiland of je hebt nog weinig ervaring met het maken van lange wandeltochten; dan is het van belang om een wandeltocht te ondernemen die niet te zwaar is en ook niet te lang. Op Kreta vind je routes van elk pluimage. Een voorbeeld van een makkelijke wandeling die je met het hele gezin kan doen is die bij de indrukwekkend mooie Imbros kloof in het westen van Kreta. Niet al te veel steile klimmen en na een uur of 3 zit het er weer op.  Een eenvoudige wandeling die je toch langs een aantal mooie plaatsen brengt op het eiland.

Moeilijk
Natuurlijk is ook de geoefende wandelaar op Kreta op de juiste plaats. De 5 uurland durende wandeltocht langs de Arédana kloof kun je betere niet met kinderen doen. Waanzinnige stijgingspercentages en 5 uur inspannen zorgen dat vrijwel alle kinderen deze tocht te zwaar vinden. Als je van een uitdaging houdt is deze tocht zeker de moeite waard. Hij brengt je langs prachtige vergezichten in indrukwekkende rotspartijen waarbij de kloof van Arédana zeker het hoogtepunt is.

Meerdere dagen
Naast de wandeltochten van enkele uren kun je ook prima wandelvakanties ondernemen op dit zuidelijke stukje Griekenland. Er zijn meerdaagse wandelroutes uitgestippeld op het eiland. Deze routes geven je een unieke kans om Kreta te verkennen vanuit een heel ander oogpunt dan wanneer je met de auto of fiets op pad gaat. Je ziet prachtige landschappen en natuur en bovendien maak je kennis met de echte Kretanen en hun gastvrijheid.

Als je op Kreta bent en je houdt van wandelen; dan doe je jezelf een enorm plezier door enkele routes te lopen en te genieten van al het moois dat dit eiland te bieden heeft.1 gedachte over “Kreta: het wandeleiland”

  1. Kreta is inderdaad een prachtig wandeleiland. Er zijn vele wandelgidsen beschikbaar en er zijn ook lokale bureaus die wandelingen aanbieden (bv Happy Walker). Door te wandelen zie je zoveel meer van het eiland en kom je op bijzondere plekjes die door de meete toeristen worden gemist!

    Beantwoorden

Plaats een reactie