Kunst in Frans Vlaanderen

Het noorden van Frankrijk is een regio waar men Vlaams spreekt; zeker de oudere generatie nog. Tevens ligt in deze regio de stad ‘Lille’, een leuke stad om een paar dagen te vertoeven voor winkelliefhebbers, stadswandelaars, aanbidders van mooie gebouwen en natuurlijk de mensen die zich graag verdiepen in kunst en cultuur. Het is ook niet voor niets dat Lille al eens de Culturele hoofdstad van Europa is geweest.

De meeste musea na Parijs
Lille staat bekend om haar vele musea en het is dan ook niet verwonderlijk dat dit na Parijs de beste stad is voor het bezoeken van musea. Eén van de mooiste musea van Rijsel, zoals Lille in het Nederlands heet, is ongetwijfeld  het ‘Palais des Beaux arts’.

Palais des Beaux arts
Dit is het meest indrukwekkende museum van Lille. Ze hebben hier een indrukwekkende collectie kunst ondergebracht in een prachtige oude locatie.  In de kelder vind je de wat oudere werken die dateren uit de oudheid, middeleeuwen en het begin van de Renaissance. Op zich al indrukwekkend, maar vooral de collectie die zich boven de gewelven van de kelder bevind is zeker de moeite van het benoemen waard.

De grote meesters
Op de begane grond is ruimte gemaakt voor een imponerende beeldenzaal. De naam Rodin is wel zeker de uit het oog springende naam. Ook is hier een indrukwekkende collectie van reliëfbeelden.
Op de eerste verdieping vind je een werkelijk prachtige collectie schilderijen. Namen als Picasso, Rubens, Monet, Hals en Breughel zijn slechts een kleine greep van namen die vertegenwoordigd zijn op deze verdieping.

Het Palais des Beaux arts is de absoluut noodzakelijke bezienswaardigheid van Lille voor diegenen die van kunst houden.Plaats een reactie