La Rambla

Barcelona is één van de meest favoriete bestemmingen voor een citytrip. Met een goedkope vlucht ben je er in een kleine twee uur en het weer is er over het algemeen een stuk aangenamer dan in ons kleine kikkerlandje. Bovendien is de Catalaanse hoofdstad een ideale plek om te vertoeven. De stad heeft veel musea, bezienswaardigheden, uitstekende restaurants en andere uitgaansgelegenheden.
Iedereen weet wel wat ze moeten bezoeken in deze prachtige stad.  Al deze bezienswaardigheden zijn bereikbaar via een belangrijke ader in de stad, La Rambla. De straat is 1200 meter lang en loopt dwars door het centrum van de Barcelona. In totaal is de straat op te delen in 5 gedeelten

Rambla Canaletes
Dit gedeelte van La Rambla is het jongste gedeelte van de straat. Hier bevind zich de fontein ‘Font les Canaletes’. Volgens de overlevering kom je zeker terug in Barcelona wanneer je een slokje water van dit spuitobject drinkt.

Rambla Estudis
Dit gedeelte van La Rambla heeft zijn naam te danken aan academisch instituut dat er was in de eeuw. Op deze plaats zijn enkele bezienswaardigheden te vinden zoals ‘Reial Academia de Ciences i Arts’, het ‘Tobacos de Filipinas’, ‘Esglesia de Betlem’ en het ‘Palau Comillas’ .

Rambla St. Josep
Dit stuk van La Rambla is bekend om haar kleuren en geuren. Deze kleurrijke pracht en praal en bloemige aroma’s worden veroorzaakt door de kenmerkende bloemenstalletjes die hier te vinden zijn. De naam is te danken aan een klooster.

Rambla del Caputxins
Ook deze naam is te danken aan een klooster dat hier vroeger stond. Hier vind je het  Gran Teatre del Liceu, Placa Reial en Palau Guell. Ook ligt niet al te ver van hier de rosse buurt Barri Xines.

Rambla Santa Monica
Dit is het laatste deel van La Rambla en is net als andere delen genoemd naar een klooster. Tegenwoordig geeft dit heilige gebouw onderdak aan het Centre d’Art Santa Monica. Dit gedeelte van La Rambla eindigt in de oude haven.

Een wandeling door La Rambla alleen is al goed voor een gevulde dag Barcelona.Plaats een reactie