La Rambla

Als er één plek in Barcelona is die vaak aangeprezen wordt als een plek waar je moet zijn, dan is het wel La Rambla. Deze straat van ruim één kilometer lang is één van de drukst bezochte plekken in het centrum van Barcelona. Dé Rambla (er zijn er meerdere in Barcelona) is uitgegroeid tot het toeristisch epicentrum. Vroeger was het vooral een wandelpromenade waar aan weerskanten verkeer langs reed. Op La Rambla stonden slechts wat tijdschriftenwinkeltjes, enkele terrassen, wat bankjes en veel bomen. Tegenwoordig is veel van de beschikbare plek opgevuld door permanente en tijdelijk verkoopstalletjes die zich vooral richten op toeristische meuk.

Ook ontbreken op La Rambla de vele tekenaars niet die zowel natuurgetrouwe als cartoontekeningen maken van toeristen. Het zuidoostelijke deel van La Rambla is het domein van de stilstaande beelden.

Je kunt wel stellen dat La Rambla haar echte Catalaanse gezicht al lang verloren heeft. La Rambla is een er vooral voor de toeristen. Als die een snufje van het echte Barcelona willen zien kunnen ze beter voor de pleinen en straatjes van de Gotische wijk kiezen. Hier voel je nog wel het echte Barcelona. La Rambla is vooral handig als oriëntatiepunt en om vanaf Plaza Catalunya naar Port Vell te lopen.Plaats een reactie