Lang wachten bij paspoortcontrole Amerika

Als je met het vliegtuig naar Amerika reist en je doet dat op een ESTA, dan moet je met je planning rekening houden met mogelijk lange wachtrijen bij de paspoortcontroles. De rijen bij de loketten van de migratiedienst kunnen dermate dramatisch zijn dat je er uren over doet om door deze verplichte controle heen te komen. Zo ervoer ik het zelf weer tijdens mijn aankomst op de internationale luchthaven van Seattle tijdens mijn meest recente vakantie. Als ik alleen gereisd had, dan had het allemaal wat sneller gegaan omdat ik al meerdere keren met hetzelfde paspoort en dezelfde ESTA naar de Verenigde Staten gereisd ben. Dan kun je via kiosken naar de snellere rijen gaan.

Mijn meisjes reisden voor de eerste keer met het huidige paspoort en het via E-visums.nl bestelde ESTA naar Amerika. Dat betekent aansluiten in de veel langere en tragere rij ‘First Time ESTA’. We hadden de pech dat er net een vol vliegtuig uit Taiwan voor ons stond. Op de een of andere manier ging het verwerken van deze pakweg driehonderd mensen tergend langzaam. Dat er gemiddeld maar vier loketten bemand waren hielp daar ook niet aan mee. Uiteindelijk ontvingen we bijna drie uur na aankomst in Seattle onze stempels in onze paspoorten. We hadden nog het ‘geluk’ dat mijn jongste dochter ziek geworden was en daardoor moest overgeven. Daardoor hebben we uiteindelijk een half uurtje winst behaald, omdat dit voldoende was om uit de rij gehaald te worden.

Wie een aansluitende vlucht heeft die moet met dit soort situaties rekening houden. Dit zijn geen incidenten, maar gebruikelijke ervaringen waar menig Amerika-reiziger ervaring mee heeft. Als je een overstap hebt op een Amerikaans vliegveld, dan moet je er rekening mee houden dat je op de eerste luchthaven waar je landt, je door de migratie moet. Kijk daarom goed hoeveel overstaptijd je hebt. In de praktijk is een overstap van drie uur voldoende. Boek je een vliegticket met een kortere overstap en reis je voor het eerst met een ESTA naar Amerika, dan loop je de kans je aansluitende vlucht te missen door de wachttijden bij de paspoortcontroles. Plaats een reactie