Overig — 6 augustus 2017

Wie geen honderden of duizenden euro’s uit kan geven aan een vakantie deze zomer die kan natuurlijk altijd nog lekker genieten in de tuin tijdens de vakantie. Het weer moet wel een beetje meespelen, maar tussen de mindere dagen door is er nog volop ruimte voor zon en aangename dagen deze zomerperiode. Zo is het vandaag niet overal lekker weer. Morgen belooft het echter een heel stuk beter te worden. De tuin is op zulk soort dagen natuurlijk de ideale plek om dan door te brengen. Zeker wie het nodige leefcomfort aangebracht heeft in de tuin die kan daar gemakkelijk hele dagen doorbrengen. Zo las ik twee weken geleden nog ergens dat het aantal veranda’s enorm toegenomen is de afgelopen jaren. Toch een teken dat mensen in Nederland hun tuin steeds meer gebruiken als een soort van hoofdverblijf in de zomermaanden en zelfs ook in het voor- en najaar. Het vertoeven in de achtertuin wordt steeds minder weersafhankelijk. Een loungeset of eethoek garandeert het zitcomfort, koude drankjes zijn binnen handbereik zonder dat je je er scheel aan betaalt en last van anderen heb je niet in je eigen tuin. Als het te koel is doe je een heater of haard aan en wil je verkoeling dan kun je gemakkelijk een Intex zwembad bij Massamarkt bestellen. Via je eigen wifi netwerk kun je lekker snel surfen en in je achtertuin is de kans op malariamuggen, terroristische aanslagen of bosbranden natuurlijk een stuk kleiner dan op vakantie.

Ik vraag me zelfs weleens af wat mensen ertoe beweegt om het comfort van de achtertuin in te ruilen voor een hotel waar ’s morgens het gevecht om de ligbedden rondom het zwembad begint. Dan betaal je veel geld om lekker te relaxen en dan begint de dag eigenlijk al vol stress. Dan kun je toch eigenlijk net zo goed thuisblijven?

Tags: ,

Delen

Over de redacteur

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer 75 landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals allesovervakanties.nl

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *