Lenteberg

Winterberg staat natuurlijk vooral bekend als een wintersportoord relatief dicht bij huis, maar ook in de andere seizoenen is deze locatie zeker interessant en is er nog genoeg te doen. Inmiddels heeft de lente al zijn  intrede gedaan. Een vroege lente mogen we wel zeggen. Wat is er eigenlijk in de lente te doen in deze regio?

Sauerland
Wanneer de sneeuw verdwenen is, is de omgeving natuurlijk nog altijd prachtig. Dit komt natuurlijk door het Sauerland, een relatief klein middelgebergte dat toch voldoende te bieden heeft voor de toerist. Zo kun je er natuurlijk prima wandelen en fietsen. De vele bergen,meren en stuwmeren zorgen pittoreske vergezichten.

Mountainbiken
Als het sneeuw verdwenen is kun je prima mountainbiken in Winterberg. Er zijn vele routes aangelegd en ook de omgeving houdt rekening met dit type toerisme. Van makkelijke zot zeer uitdagende Mountainbikeroutes zijn in dit gebied aangelegd. Overigens is het ook leuk om op de racefiets of een gewone fiets de wat beter toegankelijke paden en wegen af te gaan.

Kletterwald
Eén van de leukere lente- en ook zomerattracties is ongetwijfeld Kletterwald. Wie dacht dat Winterberg alleen maar wintersport is krijgt hier het tegendeel bewezen. Kletterwald is echt wandelen 2.0.  Hier is een wandelroute aangelegd in de toppen van de bomen. Een unieke ervaring om zo hoog in de bossen te wandelen. Naast dit prachtige parcours is hier nog meer te doen. Zo kun je hier van een Lenterodelbaan afdalen, minigolfen en is er een soort kindercartbaan. Echt een prima locatie waar je met het hele gezin een leuke dag kunt beleven.

Dus wie denk dat Winterberg alleen in de winter leuk is kan die mening beter herzien.  Misschien is er juist tijdens de andere seizoenen wel veel meer te doen dan in de winter. In ieder geval zijn de te ondernemen activiteiten veel veelzijdiger.

Foto bron: Ferienwelt WinterbergPlaats een reactie