Bestemmingen — 24 juni 2016

De Britten hebben gestemd: het wordt een Brexit. Het nieuws dat Groot-Brittanië de Europese Unie gaat verlaten zorgt voor een kettingreactie aan economische gevolgen, zowel voor de Britten als voor de rest van Europa. Feit is dat het Engelse pond, de munteenheid van Groot-Brittanië, direct na het nieuws van een Brexit meteen een koersdaling van maar liefst 6% te verwerken kreeg. Een dergelijke koersdaling van de pond is nooit eerder voorgekomen. Voor Europese toeristen die Engeland willen bezoeken betekent dit dat de uitgaven ter plaatse ineens 6% goedkoper zijn. De geldmarkten zijn op dit moment nog steeds erg in beweging. Een verder daling van de pond ten opzicht van de euro valt niet uit te sluiten.

Ik verwacht dat binnen een paar weken de pond ineens tien procent goedkoper geworden is ten opzichte van wat je een maand geleden betaalde voor de Britse munt. Een stedentrip naar Londen wordt dan ineens een stukje aantrekkelijker. Wie zijn hotel al vooraf geboekt heeft die pakt het koersverschil niet meer mee. Wie al wel gereserveerd heeft en pas ter plaatse hoeft te betalen die is mogelijk zo’n tien procent goedkoper uit dan de prijsindicatie in euro’s die getoond werd ten tijde van het reserveren.

Tags: , ,

Delen

Over de redacteur

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer 80 landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals allesovervakanties.nl

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *