Londen met kinderen

Londen is de ideale stad om met kinderen te bezoeken. De Britse hoofdstad staat bol van de bezienswaardigheden en leuke attracties. Daarbij zijn veel musea en bezienswaardigheden gratis voor de jongsten en kunnen kinderen tot 5 jaar gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. Ook de reis naar Londen kan een onvergetelijke belevenis zijn voor kinderen; helemaal wanneer je ervoor kiest om met de trein of de boot naar Engeland te reizen. Als je met kinderen maar Londen wilt reizen is er voldoende te zien en te doen met de kids.

Attracties en bezienswaardigheden

Wanneer je zelf nog niet zo bekend bent met Londen kan het leuk zijn de gids van Kidscitytrips aan te schaffen. Deze gids staat boordevol leuke weetjes en allerlei opdrachten waardoor de kleintjes spelenderwijs veel leren. De gids is online voor €9,95 verkrijgbaar.

Londen staat natuurlijk bekend om de dubbeldekkers; een leuke manier om met kinderen de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te bekijken. Het beste kun je gebruik maken van de zogenaamde hop-on-hop-off bussen. Desgewenst kun je op deze bussen gebruik maken van een (Nederlandstalige) audiogids. Kinderen vinden de Londense taxi overigens ook erg leuk, getuige de foto bij dit artikel.

Een andere manier om je door de stad te verplaatsen is over het water. De meeste rondvaartboten vertrekken vanaf Westminster Pier en varen via de Tower of Londen naar Greenwich. Hier kun je met je ene been in de ene tijdszone staan en met je andere been in de andere. In Greenwich Park waar de tijdzone doorheen loopt is het heerlijk picknicken. Je kunt er ook voor kiezen om van de rondvaartboot te gaan bij The Londen Eye, het immense reuzenrad dat aan de Thames staat en hier werd neergezet ter ere van de millenniumwisseling.

Voor de wat oudere kinderen (en volwassenen) is de Londen Dungeon een fantastisch uitstapje. In dit eerste griezelmuseum ter wereld leer je alles over de verschillende marteltechnieken die in de middeleeuwen werden gebruikt. Zo kom je in de donkere gangen van deze kerker langs heksenverbrandingen, afgehakte hoofden en tal van martelwerktuigen.
Een minder bekende attractie is Diana’s Playground. Deze speeltuin werd vernoemd naar de prinses van Wales en is te vinden in Kensington Gardens. In deze speeltuin kunnen jonge en oudere kinderen zich uren vermaken met alle speeltoestellen die hier te vinden zijn.Plaats een reactie