Bestemmingen — 26 april 2014

Niet zo heel ver van Nederland ligt de grauwe industriestad Luik. Dat is toch het beeld dat een hoop Nederlanders hebben wanneer ze denken aan deze stad. Een stad waar in het verleden vooral de industrie de belangrijkste economische impuls gaf, dus dat resulteerde grote industriegebieden en verpauperde arbeiderswijken. Als je dan ook nog eens bedenkt dat de stad ooit in de jaren tachtig failliet is verklaard, dan weet je wel hoe de stad er tot nog niet zo heel lang geleden bij lag.

In ontwikkeling
Het beeld van een grauwe failliete stad behoort echter wel tot een beeld dat inmiddels naar het land der fabelen is verwezen. De industrie die er is, is gemoderniseerd en ook is de stad zich bewust geworden van zijn goed ligging ten aanzien van toerisme. De stad is in feite een poort tot de Ardennen en ook ligt ze niet ver van een plaats als Maastricht en Tongeren. Een regio waar dus veel te doen is voor toeristen en een bezoekje aan Luik kan daar natuurlijk prima bij.
Om deze reden heeft de stad geïnvesteerd in haar imago. Dit heeft geresulteerd prachtige nieuwe architectuur en restauraties van oude gebouwen

Station
Eén van die architectonische hoogstandjes is ongetwijfeld het nieuwe stationsgebouw van Luik. Station Luik Guillemis is ontworpen door Santiago Calatrava. Deze wereldberoemde architect heeft een constructie laten wegzetten gemaakt van glas, staal en wit beton. Dit heeft geresulteerd in een fenomenale constructie en ongetwijfeld één van de mooiste recente gebouwen van Europa. Naast deze absolute ‘must see’ zijn er nog tal van gebouwen in Luik die zeker de moeite waard zijn. Doe daar dan nog de mogelijkheden die er zijn voor shoppers en culinaire liefhebbers en de prachtige omgeving; en je hebt een ideale stad voor een stedentrip.

Tags: , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

  1. Grou is al Wauw,waarom dan nog van van grou naar wouw reizen – 328 km met OV – kosten € 28.15?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *